BOKS

Filip Hrgović debitira u SAD-u: "Amerikanci će me odmah zavoljeti"

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

FILIP Hrgović u prvih sedam profesionalnih borbi ostvario je sedam pobjeda, od kojih pet nokautom, a do osme će pokušati doći 25. svibnja u svojoj prvoj borbi na američkom tlu.

Naš će se boksač tada u dvorani MGM National Harbor u Oxon Hillu boriti protiv Grega Corbina, koji također ima impresivan profesionalni skor 15:1 (devet nokauta), a jedini je poraz doživio od bivšeg svjetskog prvaka prema IBF-u, Charlesa Martina.

Hrgoviću će to biti prvi meč nakon što je u Zagrebu pobijedio Kevina Johnsona na bodove, a sada kreće u osvajanje Amerike.

"Zadovoljan sam što je moj promotor Team Sauerland postigao dogovor s Matchroomom i DAZN-om koji mi omogućuje da se borim u Americi", rekao je Hrgović i dodao da je streaming servis DAZN budućnost boksa.

"Veselim se američkom debiju i uzbuđen sam jer svi najbolji teškaši odlaze u SAD, najbolje mjesto za velike borbe u ovom trenutku. Mislim da će se američkim fanovima svidjeti moj stil jer nisam klasični boksač s distance, nego stalno tražim borbu i pokušavam zadati što više udaraca. Od mene mogu očekivati odlične borbe", poručio je brončani olimpijac iz Rija svojoj novoj publici.

Filip se za borbu priprema u Miamiju s trenerom Pedrom Diazom.

"On uvijek traži disciplinu i naporan trening, odbija raditi s borcima koji nisu 100 posto fokusirani, u čemu se slažemo. Zato smo dobar tim i vjerujem da ćemo zajedno postići velike stvari."

Zadovoljan je i izborom protivnika.

"Greg Corbin je jako dobar, mislim da je odličan izbor za protivnika u ovoj fazi moje karijere. Pripremat ću se kao da se radi o borbi za naslov svjetskog prvaka. Bit će to dobar test jer je Corbin iskusniji od mene i siguran sam da će se pojaviti u najboljoj mogućoj formi."

I njegov je protivnik uzbuđen zbog borbe i jedva čeka uvjeriti se je li Hrgović zaista tako dobar kako ga predstavljaju.

"Ovo je za mene prilika da se iskupim nakon borbe s Martinom. U pripremi za taj meč imao sam puno distrakcija, ali sad sam potpuno fokusiran na Hrgovića. Puno se 'hypea' stvorilo oko tog tipa zbog njegove amaterske karijere i starta među profesionalcima pa da vidimo može li to i potkrijepiti", poručio je Corbin.

Hrgovićev promotor Nisse Sauerland najavio je američkim ljubiteljima boksa da ih očekuje prava poslastica i da će vidjeti buduću teškašku zvijezdu koja se brzo uspinje prema samom vrhu elitne kategorije, a s njim se složio i kolega promotor Eddie Hearn.

"Hrgović je nevjerojatno talentirani borac, a ovo bi mu mogla biti godina koja će ga lansirati među zvijezde. Bit će pravi igrač među teškašima."

Pročitajte više