Filip Pejić dobio novog protivnika: Brani FFC pojas protiv bivšeg KSW izazivača

Foto: FFC

FFC prvak u perolakoj kategoriji i jedan od najboljih hrvatskih MMA boraca, Filip Pejić, dobio je novog izazivača na FFC-u 30 koji slijedi 21. listopada u austrijskom Linzu.

“Nitro” se prvotno trebao sučeliti s Rusom s bečkom adresom - Arbijem Mezhidovim. No službene stranice hrvatske promocije javljaju kako je Mezhidov pretrpio ozljedu na treningu te je morao otkazati nastup na jubilarnom FFC-u 30.

Iz vrha promocije su vrlo brzo reagirali te su Pejiću našli zamjenu u vidu iskusnog Brazilca i FFC debitanta Fabiana “Jacarezinhe” Silve. Ovaj Brazilac s njemačkom adresom u profesionalnoj karijeri ima čak 28 pobjeda, uz impresivnih 10 nokauta i 12 prisiljavanja na predaju. Uz to je u profesionalnom borilištu poražen deset puta.

2016. je stigao do prilike napasti KSW titulu u kategoriji do 66 kilograma, no na koncu je u tom meču poražen sudačkom odlukom od prvaka Artura Sowinskog.

Članu zagrebačkog ATT-a će ovo biti druga obrana FFC naslova. Od otkaza u UFC-u, Pejić je ubilježio dvije pobjede, a u posljednjem nastupu (FFC 28) remizirao je s Alexisom Savvidisom.

Impresivno zvuči podatak da je mladi hrvatski MMA borac od 2012., ili u posljednjih 13 profesionalnih nastupa, poražen tek jednom. I to u UFC kavezu od Damiana Stasiaka u jedinom meču bantam kategorije koji je ikada odradio.

 


 

 

 

Pročitajte više