LIGE PETICE

Fiorentina grubo ispratila bivšeg trenera pa predstavila novog

Foto: EPA

VINCENZO MONTELLA novi je trener Fiorentine. Kako je potvrdio i sam klub iz Firence, Montella će preuzeti ekipu i ugovor je potpisao do ljeta 2021. godine.

Jučer je to najavljeno, a sada i službeno potvrđeno. Novi-stari trener danas će održati prvi trening, a javnosti će biti predstavljen tijekom dana na stadionu Artemio Franchi.

Montella je bio slobodan otkako je lani dobio otkaz u Sevilli i nije bilo prepreka da preuzme Viole, klub u kojem je već bio trener. Od 2012. do 2015. godine radio je u Fiorentini i tri puta završavao sezonu na četvrtom mjestu, što je tada bilo nedovoljno za plasman u Ligu prvaka.

Igrao je s Fiorentinom i u finalu Kupa Italije i polufinalu Europa lige, ali nije osvojio ništa.

Fiorentina se prethodno rastala od Stefana Piolija, ali to nije prošlo u lijepom tonu. Prvo je sam trener izjavio da ga je klub primorao da se makne s te pozicije, a danas se i klub službeno očitovao o svemu i istaknuo nešto potpuno drugačije.

Firentinski klub krivi Piolija da ih je ostavio u nezgodnoj i neočekivanoj situaciji.

"Smatramo Piolija respektabilnom osobom koja se uvijek ponašala korektno prema klubu, sve do jučer. Zato smatramo da je njegovo ponašanje neprimjereno. Prvi koji je znao za rastanak bio je Pioli", istaknula je Fiorentina i dodala da će se od sada pa nadalje posvetiti budućim rezultatima koje klub treba ostvariti.

Poslije 31 odigranog kola drže desetu poziciju na ljestvici Serie A.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više