Kalinić i Badelj penalom u 93. minuti prošli u četvrtfinale kupa

Foto: Getty Images/Guliver Image

PUNO TEŽE nego što se očekivalo plasirala se Fiorentina u četvrtfinale talijanskog kupa. Iako je igrala u vrlo jakom sastavu, "viola" je slomila goste tek u sudačkoj nadoknadi nakon dvojbene sudačke odluke.

U posljednjim trenucima prvog poluvremena gosti su ostali s 10 igrača nakon što je isključen Radovanović, no umjesto da to iskoriste, domaćini s igračem više nisu napravili ništa. Igrali su vrlo nepovezano i rastrgano i u tom razdoblju dobili čak četiri žuta kartona, od kojih Badelj i Kalinić u razmaku od samo minute.

A kada je Zarate u 71. minuti također zaradio crveni karton, činilo se da će utakmica otići u produžetke. No duboko u sudačkoj nadoknadi Bernardeschi je pao u šesnaestercu u duelu s Gobbijem i Domenico Celi pokazao je na bijelu točku.

Bernardeschi je sam realizirao kazneni udarac i odveo Fiorentinu u četvrtfinale, u kojem će u dvije utakmice odmjeriti snage protiv Napolija.

Nikola Kalinić odigrao je svih 90 minuta i našao se u nekoliko dobrih situacija, a Milan Badelj je izašao 12 minuta prije kraja.

Talijanski kup, osmina finala:

Fiorentina - Chievo 1:0 (Bernardeschi 90'+3'-11m)

Pročitajte više