MMA

Forgač: Osuđujemo nacionalizam, ali jedan borac je ušao uz neprimjerenu pjesmu

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

JOŠ UVIJEK se ne stišavaju dojmovi i reakcije poslije borbe između Francisca Barrija Croate i Vase Bakočevića na šibenskoj Tvrđavi.

Podsjetimo, crnogorski borac je teško ozlijedio nogu već u prvoj minuti borbe nakon čega ga je Barrio svladao gušenjem. Bila je to dugoočekivana borba između dva borca koji su se otvoreno prepucavali i vrijeđali godinama, a nakon meča dogodilo se nekoliko incidenata.

Publika reagirala zbog neprimjerene pjesme?

Bakočević, kao i njegov trener Savo Lazić, rekli su kako ih je jedan mali dio publike vrijeđao na nacionalnoj osnovi, dok je Croata vikao da je "za dom spreman". Povodom svega ovog se oglasio i Dražen Forgač, vlasnik ATT-a Zagreb, glavni organizator FNC-a i Croatin menadžer.

''Što se tiče priče o nacionalizmu, ona je potpuno deplasirana. Ograđujem se od ispada pojedinaca i preuzimam dio krivice zbog toga što nismo provjerili ulaznu pjesmu jednog borca iz Njemačke koja nikako nije bila primjerena lokaciji ni trenutku, a koja je rezultirala velikim negodovanjem publike. Važno je napomenuti da sigurnost boraca niti u jednom trenutku nije dovedena u pitanje. Puni naziv FNC-a glasi Fight Nation Championship. Ideja je da su svi borci koji nastupaju u FNC-u bez obzira na nacionalnost zapravo dio FNC obitelji odnosno nacije. Niti jedan borac u FNC-u nije drukčije tretiran zbog nacionalnosti, niti će biti dok smo moji partneri i ja na čelu organizacije", napisao je na Instagram Storyju.

Borac o kojem priča je Aleksandar Dimitrijević, srpski poluteškaš iz Njemačke. On je u kavez ušao uz pjesmu Litija. Riječ je o svojevrsnoj koračnici koja opisuje borbu srpskog naroda na Kosovu i u Crnoj Gori. Publika je zvižducima i negodovanjem reagirala na tu pjesmu, a vrlo brzo nakon toga je u kavez ušao i Vaso.

Lazić i Bakočević se žalili na ponašanje publike, Croata priznao pogrešku

"Za one koji nisu gledali. Pukao mi je mišić na samom početku meča i to je bilo to. Nisam se htio predati i rekao sam sucu da ne prekida. Protivnik me je nastavio udarati i krenuo me gušiti. Nisam tapkao niti bih ikada živ tapkao tijekom ovog meča. Ali izgleda da sam zaspao na sekundu. Da sam popio nokaut za 5 sekundi kao Ben Askren, ne bi mi bilo krivo, ali tragedija je ovako izgubiti. Eto, i to mi se dogodilo nakon ovoliko mečeva. Čim se oporavim, vraćam se. Neću stati dok me ne ubijete kao kera. Pozdrav", napisao je Bakočević uz fotografiju na kojoj pokazuje srednji prst u kolicima.

"Meč mene i Vase otišao je na neku drugu razinu mržnje, što nije trebalo, i ja sam kriv što sam to dopustio i pustio emocije. Vaso je kriv isto za sve to pa se njemu nemam što ispričati. Ali ispričati se imam Krletu, Ilketu i Savi. Njih trojica su zaista korektni ljudi i imao sam drugačije mišljenje o njima dok ih nisam upoznao. I za to sam ja kriv. Nadam se da ćete prihvatiti moje isprike i da ćemo jednog dana moći na miru popiti kavu i razgovarati, jer nikakvu mržnju nemam prema vama", poručio je Croata.

Pročitajte više