Foto - Čilić: Živim samo za tenis i tako će biti još barem deset godina



NAJBOLJI hrvatski tenisač Marin Čilić proteklog tjedna odmarao se od tenisa, a za vikend je izdvojio vremena za druženje s djecom igrajući virtualni tenis u zagrebačkom City centru. Čilić je tom prigodom pričao o sjajnom početku godine, te  suradnji s Goranom Ivaniševićem.

Iz svakog njegovog gesta vidjelo se da puca od samopouzdanja, te da je svjestan načina kako zadržati koncentraciju.

"Sezonu sam otvorio odlično, vjerujem da nije moglo biti bolje. Gledajući prema naprijed očekujem još mnogo velikih turnira i uspjeha", govorio je Čilić između potpisivanja autograma obožavateljima.

"Napredovao sam teniski i fizički, imam više iskustva. U proteklih nekoliko mjeseci pokazao sam da se dobro nosim s igračima iz top-a deset. Sigurnost i vjeru daje mi to što imam više pobjeda nego poraza ove sezone", naglašava Marin.

"Spoj Goranovog iskustva i Bobovog znanja će mi pomoći"



Nakon Australian Opena i službeno je dogovoreno da će mu nadalje u karijeri, uz Boba Bretta, kao trener pomagati Goran Ivanišević.

"Ta vaga mi odgovara. Goran je pun iskustva, a Bob vrhunski stručnjak i to mi može samo donijeti dobro. Prostora za napredak još uvijek ima. Goran i Bob smatraju da mogu još bolje i više, te da ne iskorištavam maksimalno potencijal koji imam", rekao je Čilić, koji se uz mlade obožavatelje izvrsno snalazio. Podsjetio je kako je to zbog toga jer ima puno braće i sestara. Po novome, otkrili smo i da ima djevojku, na što se samo zagonetno nasmijao.


Čilić je osnovni cilj sezone, ulazak u TOP 10, rano ostvario. Sad dolazi teži dio, obraniti taj status i nastaviti prema vrhu.

"Opterećenost može biti dobra, ali nosi rizik", kaže Marin, kojeg poznajemo kao smirenog taktičara. Vjerujemo, zbog toga, da mu sjajni rezultati mogu biti samo vjetar u leđa: "Moj put tek počinje, pun sam samopouzdanja, mislim da se to vidi", zaključio je uz osmijeh na kraju naš najveći teniski adut.

Najodvažniji na druženju okušali su se u igranju virtualnog tenisa na igraćoj konzoli, a četvero najboljih odigralo je pojedinačni meč protiv Marina. Finalisti su nagrađeni majicama s Marinovim potpisom, dok su ostali sudionici dobili utješne nagrade. Pobjednica Mirjam, koja je osvojila najviše bodova u igri s našim najboljim tenisačem, kao nagradu je dobila i njegov teniski reket.

Pročitajte više