ZLATNA LOPTA

FOTO Modrić stigao u Pariz, pogledajte koga je poveo sa sobom

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

VEČERAS se u Parizu (21:00) održava ceremonija dodjele Zlatne lopte France Footballa. Hrvatski nogometaš Luka Modrić najveći je favorit za osvajanje.

Modrić je oko 18 sati stigao u Pariz u pratnji oca Stipe Modrića, a njihova fotografija iz aviona objavljena je na Twitteru. Na dodjelu su navodno stigli i ostali članovi obitelji Modrić.
 

Zlatna Lopta, priznanje za najboljeg nogometaša svijeta u 2018. godini, posljednja je ovogodišnja nagrada. Modrić je dosad osvojio sve druge nagrade, a trofejem u Parizu kompletirao bi najbolju godinu u svojoj karijeri. Nakon što je s Real Madridom treći put zaredom osvojio Ligu prvaka, s Hrvatskom je došao do finala Svjetskog prvenstva na kojemu je proglašen najboljim igračem prvenstva.

Europski savez UEFA mu je zatim dao nagradu za najboljeg nogometaša Europe, a svjetska krovna organizacija FIFA za najboljeg nogometaša svijeta. Internetski portal Gol mu je dodijelio svoju nagradu za najboljeg, a to isto je zatim učinio i američki časopis Gentlemen's Quarterly (GQ). Prošli tjedan ga je najboljim proglasila i organizacija Međunarodni institut za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS).

France Football svoju Zlatnu loptu dodjeljuje od 1956. godine na temelju glasova novinara tog časopisa te odabranih drugih novinara u zemljama izvan Francuske. Niti jedan Hrvat još nije dobio to priznanje.

Pročitajte više