Francuska u četvrtoj jakosnoj skupini, Blanc: Realno, ne možemo do naslova prvaka Europe

"UKOLIKO mi iz Francuskoga nogometnog saveza ponude produljenje ugovora, rado ću pristati na njega", izjavio je trener francuske nogometne reprezentacije Laurent Blanc. Ugovor Blancu istječe s krajem nastupa francuske reprezentacije na Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini iduće godine. Predsjednik FFF-a Noel le Graet još mu nije ponudio novi, a izbornik je u srijedu jasno rekao da bi volio razriješiti tu formalnost prije početka Eura.

Pretprošlog je ljeta nekad slavni reprezentativni branič zamijenio omraženog Raymonda Domenecha nakon debakla nacionalne momčadi na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi. Nakon što je izgubio prve dvije utakmice, kreirao je niz od 17 utakmica bez poraza, pri čemu je pobijedio Brazil i Englesku.

Na Euro su se Francuzi, međutim, plasirali neuvjerljivo, domaćim remijem (1:1) protiv Bosne i Hercegovine. Tijekom proteklog tjedna Blancova je momčad na Stade de Franceu jedva (1:0) pobijedila SAD u prijateljskom dvoboju te remizirala s Belgijom u utakmici bez golova. Posljednji su rezultati stoga dokaz da izbornik i dalje ima puno posla. Upitan može li Francuska do naslova u Poljskoj i Ukrajini, Blanc je odgovorio kratko i jasno: "Realno ne!"

Pročitajte više