Francuski mediji: Hrvatima polufinale donijeli fantastični Šprem i Alilović

FRANCUZI nisu pretjerano iznenađeni protivnikom u polufinalu olimpijskog rukometnog turnira. U člancima posvećenom hrvatsko-danskom četvrtfinalu pišu kako će se susresti sa starim poznanicima Hrvatima koji su eliminirali europske prvake Dance. L'Equipe piše da se Hrvati napokon osvetili Skandinavcima zbog poraza u na Europskom prvenstvu u Norveškoj.

"Hrvatska je brzo preuzela kontrolu zahvaljujući odličnom otvaranju i ranoj prednosti, no Danci su se ipak uspjeli vratiti posebno zahvaljujući velikom angažmanu u obrani. No Balić je proigrao na kraju utakmice i donio odlučujuću prednost."

Francuzi posebno hvale Gorana Šprema koji je najveće iznenađenje četvrtfinalnog dvoboja i spominju odličnu utakmicu Mirka Alilovića koji se  ponovno dokazao kao vrstan vratar i koji će biti posebna opasnost u polufinalu.

"Krilo Goran Šprem odigralo je perfektnu utakmicu, kao i Mirko Alilović. Iako Balić i dalje nije u najboljoj formi, kako je utakmica odmicala igrao  je sve bolje i na koncu je dao odlučujući impuls Hrvatskoj."

M.P.
Foto: AFP

Pročitajte više