KVALIFIKACIJE ZA SP 2022.

Francuzi slave Mbappea. Ovo nitko nije napravio od legendarnog Justa Fontainea

Foto: Pierre Stevenin/ZUMA Press Wire/Cal Sport Media via AP Images/Guliver

FRANCUSKA reprezentacija sinoć je osigurala plasman na Svjetsko prvenstvu u Kataru 2022., na kojem će braniti naslov iz Rusije osvojen pobjedom protiv Hrvatske u finalu.

Na Parku prinčeva Francuzi su razbili Kazahstan 8:0, ali to nije bila najuvjerljivija pobjeda ovih kvalifikacija jer su u četvrtak Nijemci Lihtenštajnu zabili čak devet komada.

Mbappe prvi Francuz s hat-trickom nakon 36, a s četiri gola nakon 63 godine

Posebno se proslavio Kylian Mbappe s četiri gola. Postigao je prva tri u 6., 12. i 32. minuti, a nakon što je dva zabio i Benzema, a priključili mu se i Rabiot te Griezmann iz penala, u 87. minuti pogodio je i četvrti put za konačnih 8:0.

Mbappeu je to bio prvi hat-trick za reprezentaciju. Ni jedan Francuz nije postigao tri gola u natjecateljskoj utakmici za Tricolore još od Dominiquea Rocheteaua u listopadu 1985. godine. Posljednji put Francuska je imala četverostrukog strijelca u legendarnom Justu Fontaineu, kojem je to uspjelo protiv Zapadne Njemačke u utakmici za treće mjesto na SP-u 1958., na kojem je postigao rekordnih 13 golova.

Kolo prije kraja kvalifikacija Francuska ima 15 bodova, nedostižna četiri više od drugoplasirane Finske, te se direktno plasirala na SP u Kataru.

Pročitajte više