LIGE PETICE

Što ako ostale lige Petice prekinu prvenstvo kao Francuzi?

Foto: Getty Images

NOGOMETNI savez Francuske danas je donio odluku o tome da se natjecanje u prvoj i drugoj ligi potpuno prekine, a plasman da se odredi prema trenutnim pozicijama na tablici. 

PSG je u trenutku prekida prvenstva zbog krize s koronavirusom imao 12 bodova prednosti nad Marseilleom i utakmicu više. Parižanima je ovo treći uzastopni i deveti naslov prvaka Francuske ukupno. 

Marseille je trenutačno drugi, a Rennes treći, što znači da ta dva kluba idu u kvalifikacije za Ligu prvaka. U Europa ligu iz Francuske ide četvrtoplasirana momčad iz prvenstva te pobjednici kupa i Liga kupa, no budući da se ta natjecanja neće odigrati (PSG je finalist u oba), u kvalifikacije za EL mogli bi ići Lille, Reims i Nice.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Što čeka ostale lige ako donesu istu odluku? 

La Liga

Ako se Španjolci povedu istim primjerom, Barcelona će osvojiti titulu, a Real Madrid, Sevilla i Real Sociedad osigurat će mjesto u Ligi prvaka sljedeće sezone. 

Getafe i Atletico Madrid u tom bi slučaju sljedeće sezone igrali Europa ligu. Leganes, Real Mallorca i Espanyol ispali bi u drugu ligu, a u prvu bi sigurno ušli Cadiz i Real Zaragoza. Vjerojatni putnik u prvu ligu je i Almeria. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Serie A

Lazijev lov na iznenađenje u talijanskoj ligi bi propao jer bi u slučaju prekida Juventus bio proglašen prvakom, a Inter i Atalanta bi ponovno igrali Ligu prvaka.

Mjesta u Europa ligi pripala bi Romi i Napoliju. Lecce, SPAL i Brescia ispali bi u Serie B, a Benevento, Crotone i Frosinone bi se vratili u prvu ligu.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Bundesliga

U Njemačkoj bi prvak bio Bayern koji bi slavio ispred Borussije Dortmund, RB Leipziga i Gladbacha koji bi ostvarili plasman u Ligu prvaka za sljedeću sezonu. 

Bayer Leverkusen i Schalke sljedeće bi sezone igrali u Europa ligi, a iz lige bi ispali Werder Bremen i Paderborn. U Bundesligu bi ušli Bielefeld i Stuttgart. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Premier liga

Kod Engleza bi titulu nakon 30 godina čekanja osvojio Liverpool, a plasman u Ligu prvaka bi osvojili Manchester City, Leicester i Chelsea.

Manchester United i Wolvesi bi se plasirali u Europa ligu. Bournemouth, Aston Villa i Norwich bi ispali iz Lige, a Leeds, West Brom našeg Slavena Bilića i Fulham ušli bi u Premiership. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Pročitajte više