Frank Warren objasnio kako će Dubois pobijediti Hrgovića: Učinio je to prošli put

Foto: Profimedia

FILIP HRGOVIĆ 1. lipnja u Rijadu ima meč karijere protiv Daniela Duboisa za titulu svjetskog prvaka prema IBF-u, koja će ostati upražnjena nakon što Tyson Fury i Oleksandr Usik dogovore revanš poslije prvog meča 18. svibnja za ujedinjenje teškaških titula. Meč će se održati u sklopu priredbe Matchroom vs. Queensberry: 5v5, na kojoj će se međusobno boriti po pet boksača iz dviju najjačih svjetskih promocija.

Hrgović će predstavljati britanski Matchroom Eddieja Hearna, a njegov rival, Frank Warren iz američkog Queensberryja, obrazložio je što Dubois mora napraviti da bi došao do pobjede protiv hrvatskog teškaša, odnosno da mora imat pristup kakav je imao na posljednjem meču protiv Jarrella Millera u prosincu.

Warren: Treba zavladati borbom i iskoristiti svoje prednosti

"Dubois ima sve", rekao je Warren o svom štićeniku za BoxingScene. "Jedino što su ljudi kod njega dovodili u pitanje je njegova stvarna odlučnost, borbenost, snaga duha. To je pokazao u posljednjoj borbi."

Protiv Millera Dubois je imao odličan početak meča, ali je brzo izgubio kontrolu i činilo se da će podlegnuti protivnikovu pritisku. Ipak, pronašao je snagu za povratak i naposljetku nokautirao Millera u posljednjim sekundama zadnje, desete runde. "Ako pokaže takvu borbenost, mislim da će pobijediti. Treba stisnuti zube, zaorati, zavladati borbom i iskoristiti svoje prednosti", rekao je Warren.

Pročitajte više