BOKS

Furyja su jedva zaustavili! Pogledajte cijelu snimku iz L.A.-a uoči borbe godine

Foto: Getty Images/Guliver Image

U NEDJELJU oko tri sata ujutro po hrvatskom vremenu u ring ulaze Deontay Wilder i Tyson Fury u najiščekivanijoj boksačkoj borbi godine, za WBC pojas.

Borci su večeras odradili vaganje u centru Los Angelesa. Prvi je pred masu uz ovacije izašao Fury, dok je Wilder stigao s posebnom maskom na licu.

Svaki njihov susret pretvorio se u kaos, a prekinuli su već tri press konferencije. Od službenog dijela programa ionako su gledanije uvrede koje borci izmjenjuju nakon presice. Fury je večeras opet provocirao i tražio sukob, no Wilder nije obraćao pozornost na Britanca tijekom vaganja. 

Vaga je pokazala da Fury ima 116,3 kilograma, a Wilder 96,4 kilograma uoči sutrašnjeg meča. 

Nakon službenog dijela, Fury je opet pokušao dohvatiti Wildera, ali su ga zaštitari potjerali s pozornice.

Fury u Los Angelesu napada Wilderov WBC pojas. Prošli mjesec zbog sukoba i vrijeđanja već su propale tri njihove presice. Razdvajali su ih zaštitari, a na posljednjoj presici došlo je do masovnog naguravanja te su se jedan drugome unijeli u lice.

Gdje gledati borbu?

Prijenos meča Wilder - Fury možete pratiti na RTL-u. Cijeli program počinje oko tri ujutro sa subote na nedjelju, dok bi se meč Wildera i Furyja trebao održati oko pet sati.

Amerikanac je neporažen u profesionalnoj karijeri, u 40 mečeva ostvario je svih 40 pobjeda, od toga 39 nokautom. Mnogi kritiziraju njegovu boksačku tehniku, govore da Furyja može dobiti samo na snagu i nokaut, dok Britanac ima više šanse ako uspije odvesti borbu do odluke sudaca. Na taj način pobijedio je Vladimira Klička prije tri godine, a ovo mu je prva prava borba otkad se vratio u profesionalni boks.

"Danas je moja godišnjica. Tri godine otkada sam otišao u Njemačku i razbio Vladimira Klička po cijelom Düsseldorfu. Za tri dana, isto ću učiniti Wilderu", rekao je Fury, na što je Amerikanac uzvratio:

"Ovo su dva najbolja teškaša na svijetu. Ovo je trenutak koji sam čekao cijelu svoju karijeru. Ovo je moje vrijeme. Fury je imao svoje vrijeme kad je pobijedio Klička. Pokazat ću vam svima koliko dobro mogu boksati. Koliko mogu dominirati. Razbit ću ga i nokautirati."

 

Pročitajte više