FUTSAL

Futsal: Domaćin na otvaranju iznenadio i upisao prvu pobjedu na Euru nakon 17 godina

Foto: Profimedia

FUTSAL reprezentacija Nizozemske svladala je Ukrajinu 3:2 na otvaranju Eura koje se igra u njihovoj domovini i već u prvom kolu napravila veliku senzaciju. Koeficijent na pobjedu domaćina kretao se između 5 i 6, ali Nizozemci su zasluženo slavili i napravili velik korak prema plasmanu u četvrtfinale.

Ukrajini su trebale samo 52 sekunde da povede,a precizan je bio Mihajlo Zvarič. S tim rezultatom otišlo se na odmor, a onda je uslijedio žestok odgovor Nizozemske. Između 21. i 27. minute precizni su bili Oualid Saadouni, Mohamed Attaibi i Said Bouzambou za vodstvo od 3:1. Ukrajinci su uspjeli zabiti počasni gol preko Petra Šoturme. Bila je to prva pobjeda za Tulipane na Euru od 2005. godine.

U ranijem terminu ove skupine, svjetski i europski prvak Portugal svladao je Srbiju 4:2. Srbi su šokantno vodili s 2:0 već nakon šest minuta, ali su se u nastavku raspali, primili dva gola u manje od jedne minute i upisali poraz na otvaranju Eura. U idućem kolu ove skupine, Srbija igra protiv Ukrajine u susretu u kojem će poraženi vjerojatno izgubiti sve šanse za prolazak.

Pročitajte više