FUTSAL

Futsal: Portugal nakon 4. preokreta u 6 utakmica osvojio Europsko prvenstvo

Foto: Profimedia

FUTSAL reprezentacija Portugala obranila je naslov Europskog prvaka nakon što je u finalu u Amsterdamu svladala Rusiju s 4:2. Bio je to drugi naslov za momčad s Pirenejskog poluotoka koja je time postala jedna od tri momčadi, uz Španjolsku i Italiju, koja je ovu titulu uzela više od jednom.

Rusi su golovima Antona Sokolova i Andreja Afanasjeva vodili 2:0 do 13. minute, ali u 19. kreće veliki preokret. Tomas Paco, Putilov (ag), Andre Coelho i Pany Varela zabijali su za novu krunu prvaka Starog kontinenta. Treba napomenuti kako je ovo bio nevjerojatni četvrti portugalski preokret na turniru. U skupini mu je to pošlo za rukom protiv Srbije, dok je u nokaut-fazi protiv svakog suparnika (Finska, Španjolska, Rusija) slavio nakon zaostatka.

U susretu za treće mjesto Španjolska je svladala Ukrajinu s 4:1 i nastavila nevjerojatan niz. Na svakom od dosadašnjih Europskih prvenstava uzela je medalju, od čega čak sedam zlata. Podsjećamo, Hrvatska je s turnira ispala još u skupini nakon razočaravajuće igre i poraza od Rusa i Slovaka.

Pročitajte više