Futsal reprezentacija nije bila na SP-u 23 godine. Idući tjedan ima povijesnu šansu

Foto: Luka Batelic/Pixsell

PRED hrvatskom futsal reprezentacijom su ključne utakmice u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje se igra iduće godine u Uzbekistanu. Obje su protiv najvećeg rivala i najopasnijeg konkurenta u skupini Francuske, koja ju je jednom već izbacila u kvalifikacijama za svjetsku smotru, na kojoj Hrvatska nije bila od 2000. godine.

Prva utakmica na rasporedu je u četvrtak od 21:05 u francuskom Lavalu. Uzvrat je u utorak, 10. listopada, u zagrebačkoj Dvojci Doma sportova. Podsjetimo, u skupini su još Njemačka i Slovačka, a samo prvi ide direktno na Svjetsko prvenstvo, dok drugi ima šansu preko dodatnih kvalifikacija osim u slučaju da bude najlošija drugoplasirana momčad u skupinama. Hrvatska ima šest bodova iz dvije utakmice nakon što je pobijedila Slovake i Nijemce.

Izbornik Marinko Mavrović objavio je popis, a na njemu su: Filip Bašković (Novo Vrijeme), Zoran Primić (Square), Ante Piplica, Kristian Čekol, Mateo Mužar, Luka Perić i Kristijan Postružin (svi Futsal Dinamo), David Mataja i Niko Vukmir (Stanoinvest Futsal Pula), Josip Jurlina, Duje Kustura i Antonio Sekulić (Olmissum), Marko Kuraja (Square), Franco Jelovčić (Anderlecht) te Dario Marinović (Feldi Eboli).

Pročitajte više