Gabrić: Jedina želja mi je ostaviti dubok trag u Trabzonsporu

U VELIKOM intervjuu za turske medije nekadašnji hajdukovac, a sadašnji veznjak Trabzonspora Drago Gabrić govori o svojim impresijama u klubu i, odnedavno, reprezentaciji.

"Poziv u hrvatsku reprezentaciju bila je najveća nagrada koju sam mogao dobiti. Osim toga, iznimno mi je drago što sam proglašen najboljim igračem Hajduka i što sam dobio nagradu "Hajdučko srce", to je nešto što ima veliku vrijednost za mene i na što sam iznimno ponosan", rekao je u uvodu razgovora Gabrić.

Prije dolaska u Tursku Gabrić nije puno pratio tamošnji nogomet, tek Galatasarayeve europske izlete.

"Nisam nešto posebno pratio tursku ligu u prošlosti. Samo, recimo, Galatasaray u njihovu najboljem izdanju u Kupu Uefe ili Ligi prvaka. Partije legendarnog Hakana Sukura i Hasana Sasa zainteresirale su me pa sam s većim zanimanjem pratio taj klub. Smatrao sam kako je turska liga iznimno jaka, a taj sam stav dolaskom ovdje i potvrdio", istaknuo je Gabrić.

Drago priznaje kako je odabrao Tursku unatoč ponudama iz francuske lige...

"Iskreno, nisam htio ići igrati u Francusku. Njihova liga se temelji na izrazito tvrdoj i fizičkoj igri, dok ovdje prevladava tehnika i na njoj se bazira igra, a to je ono što je meni blisko, zbog čega sam naposljetku i prihvatio ponudu Trabzonspora", napomenuo je mladi hrvatski veznjak.

Hrvatski reprezentativac je potom usporedio tursku ligu s hrvatskom, ističući veliki naboj navijača kao najveću sličnost.

"I Hrvati i Turci sportske su nacije koje vole nogomet. Obje momčadi imaju klubove s velikim brojem fanatičnih navijača. Možda je to u Turskoj nešto izraženije i stadioni su posjećeniji zbog veće kvalitete nogometa. Ali u svakom slučaju ne može se usporediti igrati pred prepunim tribinama i polupraznim. Ovdje u Trabzonu navijači iz igrača izvuku 110 posto", objasnio je Gabrić.

Hrvoje Čale, njegov suigrač, bio je od velike pomoći u prvim danima...

"Čale mi je zaista puno pomogao otkada sam stigao i jako sam mu zahvalan. On mi je najbolji prijatelj ovdje i družimo se svakodnevno. Ovim putem još jednom mu zahvaljujem, stvarno je dobar prijatelj", rekao je u razgovoru za turske medije Drago Gabrić.

Na koncu Gabrić je otkrio svoje želje i planove za budućnost: "Želim da me se ljudi nakon četiri godine koje ću provesti ovdje sjećaju na najbolji mogući način. Želim da kažu da sam ostavio vrijedan trag i da sam uvijek davao sve od sebe. To mi je najvažnije".

Pročitajte više