NOGOMET

Ganac zabio dva bizarna autogola: Napravio sam to jer je naš klub namjestio utakmicu

Foto: Screenshot

UTAKMICA ganskog prvenstva između Inter Alliesa i Ashanti Golda postala je hit na internetu. Razlog tome nije samo visoka pobjeda Ashantija od čak 7:0, nego i dva bizarna autogola istog igrača, braniča Hashmina Musaha.

On je, barem je to na prvu tako izgledalo, zabio golove za 6:0 i 7:0 tako da je primio loptu od suigrača, vratio se do svojeg gola i zakucao loptu u svoju mrežu.

Bilo je nekoliko teorija zašto se tako ponašao, a prevladavala je ona kako je tim potezom izrazio ljutnju prema suigračima koji su užasno igrali obranu. Ipak, branič je odlučio sam otkloniti sumnje i otkrio je da je morao postići dva autogola kako bi spriječio namještanje utakmice. 

U razgovoru za Kumasi FM rekao je: "Čuo sam neke ljude iz kluba u hotelu kako je rezultat utakmice namješten. Trebali smo izgubiti 5:1. Odlučio sam da moram pokvariti te planove jer sam veliki protivnik klađenja i namještanja. Rekao sam treneru da ću, ako uđem u igru, to i napraviti. Nakon utakmice mi je čestitala čitava momčad."

Musah je u igru ušao u 78. minuti, a izvađen je prije kraja susreta. Ashanti Gold rekao je kako nemaju nikakve veze s namještanjem, a Ganski nogometni savez pokrenuo je postupak kako bi utvrdio je li Musah govorio istinu. U ludoj priči zasad je teško reći tko je htio namjestiti utakmicu, ali veliki dio javnosti sumnja kako ostatak momčadi nije imao veze s tim, posebno kada se vidi četvrti gol koji je Ashanti Gold zabio na tom susretu.

Pročitajte više