TRANSFERI

Gareth Bale napušta Real. Evo što dosad znamo i gdje bi mogao završiti

Foto: EPA

JUČER smo puno pisali o mogućoj razmjeni Real Madrida i Tottenhama u kojoj bi Gareth Bale i Dele Alli razmijenili klubove, a sada je taj posao još bliže.

Bale je odabrao transfer u Tottenham i to je jedino što ga zanima ovog ljeta, a i Jose Mourinho je odobrio posao. Velšanin će u London stići na jednogodišnju posudbu koju će Tottenham platiti 14 milijuna eura, piše Daily Mail.

Službena objava kluba može se očekivati uskoro, a nije isključeno ni da Alli završi u Madridu jer se nije našao na popisu igrača za utakmicu s Lokomotiv Plovdivom u Europa ligi.

Priče postoje već dugo

Već su se početkom tjedna ESPN i španjolski mediji raspisali o interesu Tottenhama, a isto je za Sky Sports potvrdio Jonathan Barnett, menadžer Garetha Balea.

"Čeka nas dug put po pitanju određenih problema, ali Gareth je bez ikakve sumnje bliže odlasku iz Reala nego je ikada bio u ovih sedam godina", kazao je Barnett koji je optimističan po pitanju transfera pa dodao:

"Posao je kompliciran, ali s razlogom vjerujemo da je dogovor blizu i da bi se stvari mogle brzo razviti ako razgovori nastave ići ovim tempom."

Bale je u Spursima igrao od 2007. do 2013. godine, kada je za 101 milijun eura prešao u redove Reala.

Mourinho na pressici otkrio da mu se Bale sviđa kao igrač

Iako Jose Mourinho na press-konferenciji ususret dvoboju Europa lige protiv Lokomotiv Plovdiva nije htio govoriti o mogućem transferu, kazao je nekoliko rečenica o Baleu.

"Pokušao sam ga dovesti dok sam bio u Realu, ali to nije bilo moguće dok sam bio u klubu. Predsjednik je slijedio moj instinkt i znanje te je u sezoni nakon mog odlaska doveo Garetha u klub. Nije tajna da mi se Bale sviđa kao igrač. Mislim da i on to zna", rekao je Mourinho.

Menadžer i igrač su se već telefonski čuli

Baleov menadžer je otkrio kako igrač zna i više od onoga što je Mourinho rekao na pressici jer je portugalski stručnjak već nazvao igrača.

"Gareth i Jose su pričali te je Gareth priznao kako Spursi imaju posebno mjesto u njegovu srcu." Jose je navodno igraču objasnio kako će u njegovu sistemu imati glavnu ulogu.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Pročitajte više