NBA

Garnett: Ne želim da mi umirove dres dok je god ta zmija u klubu

Foto: Getty Images, EPA

PROTEKLOG vikenda objavljena su imena devetero velikana koji će ove godine ući u Košarkašku kuću slavnih. Među njima ni ove godine nema Tonija Kukoča jer se Međunarodni odbor ovaj put odlučio za Patricka Baumanna, dugogodišnjega glavnog tajnika Fibe, koji je 2018. u dobi od 51 godine iznenada preminuo od posljedica srčanog udara.

Među osmorkom koju je odabrao Sjevernoamerički odbor je pokojni Kobe Bryant, ali i Kevin Garnett, još jedna NBA legenda i prvak s Boston Celticsima 2008. godine.

Garnett je titulu osvojio u prvoj sezoni s Bostonom, nakon što je prvih 12 godina karijere proveo u Minnesota Timberwolvesima, čiji je bio dugogodišnji zaštitni znak. Njegovo uvrštenje u Kuću slavnih potegnulo je pitanje o još jednoj mogućoj velikoj časti, umirovljenju njegova dresa u Wolvesima.

No Garnetta takva čast ne zanima. Barem dok je na čelu Šumskih vukova aktualni vlasnik Glen Taylor. U razgovoru za The Athletic Garnett je objasnio razloge njihova sukoba.

"Ni ne razmatram to. Prvo, taj prijedlog ne bi bio iskren, a drugo, sigurno na njega pritisak vrše navijači i zajednica", započeo je Garnett koji je 2015. vratio u Timberwolvese završiti karijeru.

No ne samo završiti karijeru. Imao je dogovor da nakon umirovljenja otkupi manji vlasnički udio i uđe u upravu kluba. Garnett je rekao da je taj dogovor postigao s Taylorom i Flipom Saundersom, ondašnjim generalnim menadžerom i trenerom kluba, prijateljem zbog kojeg se i vratio u Minneapolis.

No nekoliko mjeseci nakon Garnettova povratka Saundersu je dijagnosticiran Hodgkinov limfom, a u listopadu je preminuo.

"Glen i ja imali smo dogovor prije nego što je Flip umro, ali dogovor je umro zajedno s Flipom. Za to mu nikad neću oprostiti. Mislio sam da je Glen iskren čovjek i biznismen, ali kad je Flip umro, sve je otišlo s njim", rekao je Garnett.

Nije isključeno da Taylor zbog pritiska javnosti odluči podignuti Garnettov dres s brojem 21 pod svod dvorane, ali KG ne namjerava doći na svečanu ceremoniju, pa bi ona bez glavne zvijezde bila prilično bizarna.

"Uvijek ću imati posebno mjesto u srcu za grad Minneapolis i državu Minnesotu. Ali ja ne poslujem sa zmijama. Ne radim s ljudima koji su otvoreno zmije ili su poput zmija", završio je ljutiti Garnett koji se nakon igračke karijere, umjesto klubu u kojem ju je započeo i završio, okrenuo radu na televiziji, bio je i savjetnik u LA Clippersima i Milwaukee Bucksima te glumio samog sebe u hvaljenom filmu "Uncut Gems" s Adamom Sandlerom.

Pročitajte više