NBA LIGA

LA Clippersi od vlasnika Knicksa otkupili staru dvoranu Lakersa

Foto: Getty Images

LA CLIPPERSI napravili su velik korak prema iseljenju iz Staples Centra, dvorane koju dijele s Lakersima, hokejašima Kingsa i košarkašicama Sparksa.

Steve Ballmer, bivši izvršni direktor Microsofta, koji je 2014. kupio klub za dvije milijarde dolara, dogovorio je kupnju The Foruma, stare dvorane Lakersa u Inglewoodu, i okolnog zemljišta na kojem namjerava izgraditi novu dvoranu kapaciteta 18.500 ljudi.

Forum je bio dom Lakersa do 1999. kad je otvoren Staples Center, a od tada se u njemu uglavnom održavaju koncerti. U vlasništvu je Jamesa Dolana i njegove tvrtke Madison Square Garden Co., koji su ujedno i vlasnici New York Knicksa.

Ballmer je osnovao tvrtku CAPPS LLC preko koje će kupiti Forum za 400 milijuna dolara. Posao bi trebao biti dovršen u drugom kvartalu ove godine.

"Ovo su vremena bez presedana, ali vjerujemo u zajedničku budućnost. Predani smo ulaganju u grad Inglewood, što će biti dobro za zajednicu, Clipperse i naše navijače", rekao je Ballmer u priopćenju.

Dolan je isprva odbijao prodati Forum jer se protivio izgradnji nove dvorane, no Ballmer ne namjerava srušiti Forum, nego ga ostaviti kao dodatnu atrakciju pokraj novoizgrađenog objekta. Forum i zemljište u neposrednoj su blizini SoFi Stadiuma, još jednog novog zdanja, na kojem bi od sljedeće sezone trebale igrati football momčadi Los Angeles Ramsa i Chargersa. U legendarnoj dvorani i dalje bi se održavali koncerti, a svi zaposlenici dobit će ponude novih ugovora.

Nova dvorana Clippersa trebala bi biti spremna do 2024. godine, kad klubu istječe najam Staples Centra.

Pročitajte više