Gazza otvorio liječnički karton: Patim od bulimije, podvojene ličnosti, anksioznosti i suicidalniih misli

"IMAM devet života, ali živim zadnji", priznao je nekad veliki nogometaš novinarima The Suna koji su ga intervjuirali u klinici gdje je na odvikavanju od ovisnosti.

Gazza je priznao da je 2008. najgora godina u njegovu životu.

"Ovo je moja posljednja prilika" kazao je Englez. Moj prijatelj Jimmy 'Pet Trbuha' Gardner kaže da imam života koliko i mačka. U pravu je. Međutim, istina je da živim deveti, posljednji".

"Prošla je godina bila grozna, moja najgora uopće. Alkohol i droga gotovo su me ubili. Ne jednom, već više puta. To što sam hospitaliziran u mentalnoj ustanovi činilo mi se najgorim od svega. Tamo je umro jedan veliki dio mene i znam samo da se više nikad ne želim vratiti.

"Ovaj put shvaćam u kakvoj sam situaciji i znam što mi je činiti. Svjestan sam da ne smijem opet početi piti, jer će me alkohol ubiti".

Priliku je Gascoigne također iskoristio da bi oštro napao bivšu suprugu Sheryl, koju smatra odgovornom što je njihov sin istupio pred TV kamerama, diskvalificirao ga kao lošega i neodgovornog oca te najavio njegovu neminovnu skorašnju smrt.

Sve je krenulo idejom o dokumentarnom filmu s kojom su se Gascoigneu obratili sa Channela 4. Najprije je nogometaš oduševljeno pristao, međutim njegov je entuzijazam počeo jenjavati kad je vidio da se film pretvara u reality show o njegovim životnim problemima, a u kojemu će sudjelovati svi članovi obitelji.

"Ne mogu vjerovati da je Sheryl dopustila da naš sin bude iskorišten pred TV kamerama na taj način. Kako 12-godišnje dijete može razumjeti stvari kroz koje sam u životu prolazio? Dvanaest mu je godina, pobogu!

Ne krivim Regana ni najmanje. On je moj sin. Volim ga i uvijek ću ga voljeti. Za sve je kriva Sheryl. Ona ga je okrenula protiv mene i zatrovala mu glavu glupostima, tako da me dečko sad mrzi. Važnije joj je snimanje TV filma od mog zdravlja. Ako me toliko mrzi, zašto još uvijek nosi moje prezime. Zato što joj to prezime i dalje donosi korist, eto zašto.

Neću gledati taj dokumentarac. Sramota je na taj način iskoristiti dijete protiv vlastita oca".

Gascoigne je dodao da je tijekom godina na bivšu suprugu te njezino dvoje djece iz prijašnjeg braka, potrošio 17 milijuna funti. Potvrdio je to i njegov prijatelj Jimmy “Pet Trbuha” Gardner.

Na kraju je Gascoigne otkrio još nekoliko detalja o svom stanju:

"Patim od bulimije, psihičke podvojenosti, promjena raspoloženja i anksioznosti. Pio sam kad sam bio sretan i pio sam kad sam bio tužan. Moram priznati, pomišljao sam i na samoubojstvo". 

A.K.
Foto: AFP

 

Pročitajte više