TRANSFERI

Gazzetta: Bosanski dijamant pred povratkom je u ligu koju je davno pokorio

Foto: EPA

SVE je izglednije da će Edin Džeko na ljeto napustiti Romu, a kako piše La Gazzetta dello Sport, zainteresiranih za potpis bosanskohercegovačkog napadača ne nedostaje.

Dva su razloga zbog kojih Roma nije sklona produljenju ugovora s Edinom Džekom. Prvi je činjenica da Džeko ima već 33 godine, a drugi njegova plaća koja iznosi 4,5 milijuna eura.

Nakon Intera i West Hama, u utrku za jednog od najboljih napadača BiH svih vremena uključila se i Borussija Dortmund. Gazzetta navodi da su iz Dortmunda već kontaktirali Romu, a iz sjedišta ovog kluba stigao je jasan odgovor. Neće ni razgovarati ako ponuda ne bude teška 20 milijuna eura.

Milanski list spominje i interes Intera, ali Nerazzurri nisu spremni ponuditi više od 12 milijuna eura, što je iznos koji sigurno Romu neće natjerati da proda sjajnog napadača. 

Džeko je u ranijem dijelu karijere ostavio dubok trag u Njemačkoj. Prije 10-ak godina u dresu Wolfsburga zabijao je na bundesligaškim terenima, 2009. godine je s Vukovima postao prvak, a godinu kasnije je s 22 gola bio najbolji strijelac Bundeslige.

Pročitajte više