HRVATSKI NOGOMETAŠI

Gazzetta: Ludi Perišić partijom života uništio Juventus i zapalio Olimpico

Foto: EPA

IVAN PERIŠIĆ je spektakularnom partijom donio Interu kup pobjedom nad Juventusom (4:2) nakon produžetaka na Olimpicu. Perišić je dva gola zabio u produžecima, za prednost je pogodio iz penala, a onda je golčinom iz igre postavio konačan rezultat. Gazzetta dello Sport, kultni talijanski list svjetskog glasa nahvalio je Perišića.

"Najbolji, nevjerojatni Hrvat"

"Hrvat je bio najbolji igrač utakmice. Ludi Perišić bio je neuhvatljiv, nezaustavljivi, neosvojiv, a ono što je izveo u produžecima je nevjerojatno", piše Gazzetta te podsjeća da Perišić ima zasluge i za drugi Interov gol, kojim se njegova momčad spasila pri kraju regularnog dijela, pri vodstvu Juventusa 2:1. "Tada je Dumfries centrirao, Perišić nebeski skočio i tako omogućio da lopta dođe do Martineza. Njega je srušio De Ligt, zbog čega je Inter dobio penal koji je Calhanoglu pretvorio u gol."

"Provjerite mu dokumente"

Ipak, produžeci su ponudili najbolju partiju Interove zvijezde koja debelo nakon tridesete igra u životnoj formi: "Trebalo bi provjeriti autentičnost dokumenata 33-godišnjaka iz Omiša, jer nemoguće je da netko igra ovako u toj dobi. Ivan nezaustavljivi, nedodirljivi, jedan je od najstarijih na terenu, ali to mu ne smeta da sjajno igra na mjestu koje najviše iscrpljuje.

"Gigantski brisač koji se počinje zabavljati dok ostali padaju od umora"

Njegova uloga traži da stalno radi sprinteve od 60 metara kao gigantski brisač, ali on je uvijek odlučujući i razarajući. Na Olimpicu je čak nadmašio samog sebe. Dok su drugi padali od iscrpljenosti, on se tek počinjao zabavljati i uništavati Juventus. Prvim golom iz penala, kojeg je zabio kao da pritišće gumb na daljinskom, razorio je Interovu polovicu stadiona, a ubrzo zatim izazvao je ekstazu.

Premda praktički veteran, pokazao je da itekako ima benzina za još jedan juriš i trijumfalnu golčinu, metak ljevicom. Nakon što je zabio, cijela Interova klupa slila se na teren da slavi Ivana Nedodirljivog."

"Šampion koji ima pravo prozivati klub nakon ovakve partije"

Gazzetta zaključuje: "Dva gola za pobjedu i trofej u produžecima, nebeski skok za spas Intera pred kraj regularnog dijela i tisuću ostalih korisnih stvari. Perišić je šampion koji si može priuštiti da nakon ovakve partije prozove klub jer još nije obnovio ugovor koji mu završava za mjesec dana."

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ PRVI PERIŠIĆEV GOL.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ DRUGI PERIŠIĆEV GOL.

Pročitajte više