TRANSFERI

Gazzetta: Pirlo dovodi Džeku zbog četiri razloga

Foto: Reuters

ANDREA PIRLO već je počeo s dovođenjem pojačanja u Juventus, piše Gazzetta dello Sport.

Novi Juventusov trener navodno jako želi Edina Džeku kojemu ugovor s Romom istječe za dvije godine. Kako piše Gazzetta, Pirlo želi reprezentativca BiH zbog četiri razloga.

Prvi je što bi vrhunskom igrom leđima prema golu služio kao mantinela za Cristiana Ronalda, odnosno bio bi Ronaldov Benzema iz dana Real Madrida. Drugi razlog je što Džeko savršeno poznaje Serie A i ima puno iskustva igranja u Italiji te poznaje praktički sve obrane u ligi. Osim toga, Džeko je i vrhunski tehničar, a u Italiji je poznat kao veliki timski igrač.

Odšteta nije problem, plaća jest

Gazzetta ne piše koliko bi Roma mogla tražiti za Džeku, ali vjerojatno ne više od deset milijuna eura budući da Edin ima već 34 godine. Odšteta neće biti problem, ali mogla bi biti Džekova plaća budući da Sarajlija trenutačno u Romi zarađuje oko sedam milijuna eura po sezoni što mu Juventus ne želi dati.

No pregovori su u tijeku, Pirlo je već kontaktirao agenta Edina Džeke koji se danas vraća u Rim s odmora u Hrvatskoj te bi se trebao priključiti pregovorima.

Džeko je u Romu stigao 2015. godine na posudbu iz Manchester Cityja. Godinu dana kasnije Roma je otkupila njegov ugovor za 11 milijuna eura, a Džeko joj se odužio sa 106 golova i 50 asistencija u 222 utakmice.

Pročitajte više