HRVATSKI NOGOMETAŠI

Gazzetta: Rebićevim dolaskom svi djelići Milanove slagalice na pravom su mjestu

Foto: EPA

ANTE REBIĆ u ponedjeljak je ostvario transfer karijere i potpisao za Milan. U drugom je smjeru otišao Andre Silva, a Rebić je stigao na dvogodišnju posudbu, nakon koje ga Rossoneri mogu otkupiti za 25 milijuna eura. Polovica od tog iznosa otišla bi Eintrachtu, a polovica Fiorentini, iz koje je stigao u klub iz Frankfurta.

>>>Službeno: Ante Rebić novi je igrač Milana. Ovo su detalji ugovora

>>>Hrvati i prijelazni rok: Tko su pobjednici, a tko luzeri?

Iako hrvatski reprezentativac nije bio prvi izbor Milana za pojačanje na krilnoj poziciji, nego Angelo Correa, Talijanima nije teško palo to što je Atletico ipak tražio previše za Argentinca kad je dobio ovakvu utješnu nagradu.

La Gazzetta dello Sport u današnjem izdanju piše kako je Rebić točno onaj dio slagalice koji je nedostajao za povratak sustavu 4-3-3.

"Naravno, odlučit će trener Giampaolo, ali nakon završetka prijelaznog roka sve je jasno, čini se da djelići slagalice savršeno padaju u onaj stari dobri sustav 4-3-3 koji je u posljednje tri godine popunjavao taktičke ploče u Milanellu na praktički dnevnoj bazi", piše La Gazzetta.

Popularni talijanski sportski dnevnik piše kako Rebić nije Correa, ali ima fizikalije i sve predispozicije da se uklopi u sustav s tri napadača, te napominje kako je jedna od njegovih najboljih osobina svestranost koju je pokazao igrajući na neobičnim pozicijama u Eintrachtu, posebno kao povučeni napadač ili polušpica.

"U Milanu će, sa Susom i Piatekom naprijed, priča biti drukčija. Za razliku od svojih prethodnika, na primjer Gattusa, koji je morao prilagođavati Calhanogluovo kretanje, Giampaolo će imati pravo krilo za lijevu stranu napada", zaključuje La Gazzetta. 

Pročitajte više