Navijačima Hrvatske i Srbije neće se prodavati ulaznice za međusobne oglede?

"GDJE bi Orlovima bilo teže", u Zagrebu na Maksimiru ili u Splitu na Poljudu, pita se Mondo.rs. Naime, sudeći prema anketi, preko 70 posto čitatelja mišljenja je da bi Orlovima teže bilo u Splitu.

"U Hrvatskoj postoji verzija po kojoj će Hrvati dočekati Orlove u Splitu, kako se ne bi ponovilo gorko maksimirsko iskustvo iz kvalifikacija za Europsko prvenstvo kada je SR Jugoslavija izborila remi u Zagrebu (2:2), plasiravši se na završni turnir u Nizozemskoj i Belgiji i ujedno izbacivši Hrvate s istog", stoji u tekstu.

Kolege iz Srbije smatraju da se u Zagrebu igraju važniji susreti, dok se uglavnom rezultatski nebitne utakmice igraju u ostalim gradovima.

Zabranjena gostovanja zbog mogućih nereda

Škotski Daily Record piše kako su se Hrvati, za razliku od prošlih kvalifikacija, odlučili promijeniti gradove u kojima će igrati reprezentacija. "Vrlo je izgledno kako će Hrvatska protiv Škotske i Belgije odigrati na Poljudu, stadionu Hajduka koji može primiti do 35 tisuća ljudi", tvrde Škoti.

Također, zanimljiv je podatak kako su se nogometni savezi Hrvatske i Srbije dogovorili da navijačima neće biti omogućeno kupiti ulaznice za gostovanje Hrvatske u Srbiji i obrnuto, jer su to utakmice visokog rizika.

Pročitajte više