GDJE JE ANDY MURRAY? Bivši prvi igrač svijeta prijavio turnire, ali nitko nema pojma hoće li ih igrati

Foto: Getty Images/Guliver Image

GOTOVO godinu dana nakon zadnjeg meča koji je odigrao, o povratku Andyja Murraya (30) i dalje se samo nagađa.

Bivši svjetski broj 1 imao je 2:1 u setovima u četvrtfinalu Wimbledona protiv Sama Querreyja, ali je do kraja meča uzeo dva gema i već tad je bilo jasno da s Murrayjem nešto nije u redu. Britanac je nakon meča rekao da se već dugo muči s ozljedom kuka i da će morati uzeti pauzu.

Murray je u siječnju operirao kuk i objavio da se uskoro vraća treninzima. U ožujku je otišao u akademiju Patricka Mouratogloua, a do tada je redovito svoje fanove na društvenim mrežama izvještavao o svom napretku.

No od kraja ožujka, njegova aktivnost na društvenim mrežama potpuno je prestala, a engleski mediji pišu, pozivajući se na izvore bliske njegovu kampu, da opravak i treninzi idu ipak puno sporije nego što se očekivalo.

Britanac je otkazao nekoliko pojavljivanja na sponzorskim eventima, nije bio ni na otvaranju nacionalne teniske akademije, a nitko ga nije vidio ni u All England Clubu već dva mjeseca, gdje je redovito trenirao. Murray se na terene trebao vratiti 21. svibnja na challengeru u Loughboroughu, no prema svim informacijama, to je gotovo nemoguće jer Andy jako malo trenira. Da zaista razmatra igranje na spomenutom turniru, Murray bi sad već morao igrati sparing setove, a to nije slučaj.

No njegovo ime pojavilo se na entry listama ATP turnira u nizozemskom Rosmalenu koji počinje 11. lipnja te Queen'sa koji se igra tjedan dana poslije. Do tih turnira ostalo je tek nešto više od mjesec dana, a oni bi Murrayju trebali služiti kao završna priprema za Wimbledon na kojemu ga ipak svi očekuju. Treći Grand slam sezone počinje 2. srpnja.

Propusti li ta dva turnira, Murray bi povratak na Tour imao na Wimbledonu i odmah bi ušao u žrvanj teških mečeva na tri dobivena seta, što bi mogao biti velik rizik za njegov tek oporavljeni kuk. Andy Murray, koji će sljedećeg tjedna napuniti 31 godinu, 2016. je završio kao prvi igrač svijeta, a trenutačno je 39. na ATP ljestvici. Prošle sezone najbolje je igrao na Roland Garrosu, gdje je izgubio u polufinalu u pet setova od Wawrinke.

Već na tom turniru počeo je osjećati probleme s kukom. U Queen'su je senzacionalno izgubio u 1. kolu od Australca Jordana Thompsona, da bi u Wimbledonu dobro odigrao prva četiri meča, ali onda u spomenutom četvrfinalu izgubio od Querreyja 6:3, 4:6, 7:6, 1:6, 1:6. Britanac se zadnjih set i pol vidno mučio s bolovima zbog kojih je na kraju propustio ostatak sezone i morao otići na operaciju.

Pročitajte više