LIGE PETICE

GENOA - MILAN 1:2 Reina obranio penal u 93. minuti i spasio Giampaola

Foto: Getty Images / Guliver Image

MILAN je teškom mukom uspio preokretom slaviti kod Genoe 2:1 u sedmom kolu Serie A, prekinuti krizu rezultata, a trener Marco Giampaolo se spasio već spremljenog otkaza. Za to može zahvaliti nevjerojatnim okolnostima i golmanu Pepe Reini koji je obranio penal u sudačkoj nadoknadi i spasio mu pobjedu. 

Četiri crvena kartona i dva penala sažeci su lude utakmice u Liguriji, gdje je u prvom poluvremenu dominirala Genoa, a u drugom uskrsnuo Milan. Prvi problemi za goste pojavili su se uoči samog početka utakmice, kada je Gianluigi Donnarumma otpao zbog temperature, a na gol stao iskusni Pepe Reina. Španjolski golman spašavao je Milan u prvom dijelu, a onda u 41. minuti pogreškom poklonio gol Genoi.

Lasse Schone upalio je iz slobodnog udarca, a nezgodna putanja lopte iznenadila Reinu te mu skliznula iz ruku u mrežu za veliko vodstvo domaćih i dodatni šok za Rossonere. Nekako je sedmerostruki europski prvak preživio prvih 45 minuta, a Riccardo Saponara uspio dobiti direktni crveni karton zbog prigovaranja sucu s klupe. 

Milan je bio izgubljen, a onda je ulaskom Lucasa Paquete i Rafaela Leaoa pritisnuo rivala i stigao do preokreta u doslovce pet minuta.

Prvo je u 52. minuti lijevi bek Theo Hernandez nakon brzo izvedenog slobodnog udarca Paquete sjajno prošao po lijevoj strani, ušao u peterac i pogodio na prvu vratnicu za 1:1.Nije se Genoa osvijestila od tog primljenog pogotka iz ničega, a u 57. minuti skrivila je penal i ostala s igračem manje. Davide Biraschi je zbog igranja rukom u šesnaestercu u duelu s Leaom dobio direktni crveni karton, a Milan penal, potvrdio je sudac Maurizio Mariani poslije pregleda snimke.

Franck Kessie je namjestio loptu i zabio iz penala za veliki preokret i olakšanje u redovima gostiju, čiji je direktor Zvonimir Boban promatrao utakmicu s tribina.

No, ne samo da Milan nije uspio iskoristiti igrača više u polju, već je David Calabria u 79. minuti povlačio protivničkog igrača za dres i nespretno dobio drugi žuti karton, pa su ekipe ostale do kraja na terenu s po 10 igrača. To je dalo krila Genoi koja je krenula u napad, a u 93. minuti dobila doista sramotan penal. 

Cristian Kouame izašao je sam na Pepea Reinu s lijeve strane šesnaesterca i "zaplivao" pored golmana Milana koji nije ni pokušao intervenirati, već je ostao na nogama pokazujući da je napadač Genoe simulirao. Međutim, sudac Mariani je šokantno pokazao na penal, a nije niti pozvao VAR, pa je Genoa dobila priliku zabiti za bod iz situacije koja se ne viđa ni u amaterskom nogometu.

Schone je preuzeo odgovornost, ali je nogometna pravda bila surova, a Reina ga pročitao u lijevu stranu, obranio njegov udarac i sačuvao pobjedu Milana nakon nevjerojatnih događaja u finišu utakmice. Protestirali su igrači gostiju prije i nakon penala kod suca, a Samu Castillejo na klupi, poput Saponare, dobio je također direktni crveni karton.

Na kraju je Milan uspio stići do nova tri boda, a Giampaolo preživjeti na klupi, barem do prve sljedeće utakmice. 

Pročitajte više