Gerard Pique postaje trener

Foto: EPA

GERARD PIQUE (36) odlučio se vratiti nogometu u ulozi trenera. Zasad nije objavio koga će trenirati, no rekao je kako će detalje otkriti krajem tjedna. "Nova je godina i nakon pomnog promišljanja odlučio sam se vratiti nogometu. Nedostaje mi. Ali ovaj put neću biti igrač nego trener. Više detalja ću podijeliti krajem tjedna", napisao je Pique na društvenim mrežama. 

Podsjetimo, Pique se umirovio u studenom 2022. nakon što je 14 godina bio igrač Barcelone, za koju je skupio 616 nastupa. Legendarni stoper katalonskog kluba seniorsku je karijeru započeo u Manchester Unitedu, a jednu sezonu bio je na posudbi u Real Zaragozi. Za Španjolsku je skupio 102 nastupa te bio svjetski i europski prvak.

Nakon karijere se posvetio biznisu

Kako se bližio kraju karijere, Pique se posvetio biznisu te je osnovao grupu Kosmos Holding, preko koje ulaže u sport i medije. Poznat je po partnerstvu s Međunarodnom teniskom federacijom i redizajniranju sustava natjecanja u Davis Cupu. Uz to je i vlasnik španjolskog drugoligaša FC Andorre.

Pretprošle je godine pak pokrenuo natjecanje zvano Kings League, odnosno Kraljevska liga, u kojem se nogomet igra sedam na sedam. Kraljevsku ligu promovirale su i brojne nogometne zvijezde, a suradnjom s najpopularnijim streamerima svijeta stekla je višemilijunsko pratiteljstvo, uglavnom kod mlađe populacije. Ipak, čini se da se Pique svega toga malo zasitio te se odlučio vratiti nogometu.

Pročitajte više