Gerrard: Modrić i Benzema su istinske veličine i viša razina za većinu

Foto: EPA

BIVŠI kapetan Liverpoola Steven Gerrard bio je prepun pohvala na igru kapetana hrvatske nogometne reprezentacije Luke Modrića i francuskog napadača Karima Benzeme u Realovoj 5:2 pobjedi na Anfieldu protiv Liverpoola. Real je u prvom susretu osmine finala Lige prvaka na Anfieldu deklasirao Liverpool s 5:2, premda je domaćin vodio s 2:0.

Karim Benzema je zabio dva gola, dok je Modrić asistirao za treći gol te započeo akciju kod posljednjeg, petog pogotka španjolskog sastava. "Ovdje govorimo o istinskoj veličini. Modrić i Benzema, na primjer, djeluju na potpuno drugačijoj razini od većine igrača", kazao je Gerrard u razgovoru za BT Sport.

Engleske legende hvale Modrića

Pohvale na Modrićevu igru izrekao je i legendarni engleski napadač Alan Shearer. "Gledali ste svjetsku klasu, kako vjerovati u svoje sposobnosti i držati se taktike koju vam je dao menadžer. Pomaže kada imate briljantnost Viniciusa Juniora i Luke Modrića i znanje Karima Benzeme, u kombinaciji s mladošću Eduarda Camavinge. Riječ je o ekipi Real Madrida koja ima iskustvo na najvišoj razini i večeras je žestoko kaznila Liverpool", poručio je Shaerer za BBC Radio 5.

Bivši igrač Liverpoola i Real Madrida Steve McManaman smatra kako je ovo bila "horor predstava Redsa". "Primiti pet golova na Anfieldu. Pet golova, na Anfieldu, a vodili su 2:0. Igrači Liverpoola se moraju osvrnuti unatrag i pogledati pogreške kod svojih golova", kazao je McManaman koji je za Redse igrao devet, a za Real četiri godine.

Pročitajte više