Giro d´Italia sljedeće godine dolazi u Hrvatsku!?

JEDNA od najvećih i najznačajnijih biciklističkih utrka na svijetu, "Giro dItalia", sljedeće bi sezone mogla na dva dana svratiti i u Hrvatsku!

Definitivna ruta 87. izdanja "Gira" bit će predstavljena u subotu 8.studenoga u Milanu, a postoje indicije da bi cilj jedne, te start sljedeće etape mogli biti u Hrvatskoj.

"Direktor utrke Carmine Castellano je vrlo osjetljiv na prerano otkrivanje imena gradova koji bi trebali ugostiti etape Gira, te stoga za sada ne mogu potvrditi vijest da će neki od najboljih svjetskih biciklista u svibnju sljedeće godine stići u Hrvatsku. No, mogu reći da Hrvatski biciklistički savez za ovu ideju ima punu podršku Hrvatskog olimpijskog odbora", izjavio je za Hinu tajnik HBS-a Ivo Rilović.

Kako saznajemo, ukoliko "Giro" svrati u Hrvatsku, to bi bilo 23. i 24.svibnja sljedeće godine. Cilj etape 23. svibnja trebao bi biti u Puli pored Arene, dok bi start 24. svibnja bio u Poreču.

Biciklisti bi u Hrvatsku trebali ući kod Buzeta, te preko Pazina doći do Pule, dok bi sljedećeg dana krenuli iz Poreča, te vozili uz obalu do granice sa Slovenijom.

Pročitajte više