manchester united

Glazer se obratio navijačima Uniteda nakon dramatičnih prosvjeda

Foto: Guliver Image

IZVRŠNI dopredsjednik Manchester Uniteda Joel Glazer poslao je otvoreno pismo navijačima nakon što je njih nekoliko stotina odgodilo derbi protiv Liverpoola prošlog vikenda.

Ispred Old Trafforda se uoči utakmice okupilo nekoliko tisuća navijača od kojih je dio upao na stadion, a policija je utakmicu otkazala jer nije mogla jamčiti sigurnost momčadima u dolasku na stadion.

Unitedovi navijači traže odlazak obitelji Glazer iz kluba koju krive za pogrešnu politiku i loše rezultate, a sve je kulminiralo osnivanjem i propadanjem Superlige čiji potpredsjednik je trebao biti upravo Joel Glazer.

Navijači su klubu dostavili plan u pet točaka i zahtijevali su odgovor u roku od tjedan dana koji su i dobili.

Glazer se obratio, navijači mu odgovorili

"Dirnuli ste me dijelovima vašeg pisma u kojima ste objasnili zašto smo vas razočarali podrškom Superligi. Za to vam se najiskrenije ispričavam. Želim vam reći da sam svjestan vaše želje za promjenama i od sada ćemo vas konzultirati pri donošenju najvažnijih odluka za Manchester United.

Otvoreni smo za sve konstruktivne prijedloge i želimo s vama razgovarati o ulaganjima u Old Trafford, trening-centar i sve što možemo poboljšati u organizaciji utakmica. Meni i mojoj obitelji je jako stalo do Manchester Uniteda i naš primarni cilj je i uvijek će biti borba za trofeje. Uspjeha nema bez ulaganja, a ulagat ćemo još više i to već ovog ljeta", napisao je, između ostalog, Joel Glazer.

O njegovom obraćanju odmah se oglasio MUST, krovna udruga navijača Manchester Uniteda.

"Ovaj odgovor u teoriji i samo u teoriji može značiti početak drukčijeg pristupa klupskog vodstva prema navijačima nakon 16 godina tišine. Naše daljnje akcije temeljit će se na potezima, a ne na riječima klupskog vodstva jer smo previše puta do sada čuli samo prazne riječi. I dalje tražimo pravo glasa jednako onome obitelji Glazer i od toga nećemo odstupiti", odgovorili su navijači.

Pročitajte više