GLORY 45 u Amsterdamu: Van Roosmalen brani titulu, Brestovac protiv opasnog Gergesa

Foto: FightChannel

NAJVEĆA svjetska kick-boxing organizacija GLORY nakon ljeta s eventima u SAD-u vraća se u Europu ove jeseni i to u kolijevku modernog kick-boxinga, u Nizozemsku.

Tako nas 30. rujna u Amsterdamu čeka prvak Robin van Roosmalen koji će braniti svoju titulu, a u co-main eventu teškaški obračun između Hesdyja Gergesa i Mladena Brestovca.

U naslovnoj borbi GLORY 45 eventa gledat ćemo bitku između sadašnjeg i bivšeg prvaka jer kralj pero divizije, Robin van Roosmalen (38-7, 21 KO’s), brani pojas koji napada Serhiy Adamchuk iz Ukrajine (35-8, 14 KO’s).

Van Roosmalenu će ovo biti druga obrana titule i to na domaćem terenu, nakon što je u svibnju porazio Petchpanomrunga na GLORY 41 HOLLAND eventu.

Ukrajinac Adamchuk dolazi iz poznatog amsterdamskog Mike’s Gyma, borilačke institucije koja je tvornica vrhunskih boraca. Na GLORY 25 MILAN eventu je uzeo titulu Gabrielu Vargi i jednom je uspješno obranio protiv Mosaba Amranija na GLORY 28 PARIS eventu, prije negoli mu ju je Vraga opet preoteo u Virginiji na Gloryju 32. Od tada je u lovu na pojas i vjerojatno bi se već borio s Van Roosmalenom na GLORY-ju 41 da nije odlukom izgubio od Petchpanomrunga u finalima turnira izazivača pero divizije na GLORY 39 BRUSSELS eventu. No priliku je ipak dobio nakon dominantne pobjede nad Dylanom Salvadorom u Parizu, gdje je pokazao svoj novi, agresivniji stil. Hoće li novi pristup iskoristiti protiv sjajnog Nizozemca, saznat ćemo na GLORY 45 AMSTERDAM priredbi.

Zagrebački teškaš u sunaslovnoj borbi

U sunaslovnoj borbi GLORY 45 eventa trebali smo gledati bivšeg velter prvaka i jednog od ponajboljih kick-boksača, Niekyja Holzkena koji se trebao okušati s Alimom Nabiyevim. Nažalost, Holzken je zbog ozlijede u zadnji tren morao otkazati nastup, pa je tako ova borba zamijenjena okršajem dva Top 10 teškaša.

Tako će se u co-main eventu suočiti sedmoplasirani Hesdy “Fighterheart” Gerges (50-18-1, 23 KO) iz Nizozemske, porijeklom Egipćanin, i Hrvat Mladen “The Scorpion Sting” Brestovac (53-12-1, 34 KO) koji se trenutačno nalazi na devetom mjestu teškaške ljestvice. Gerges u ring ulazi nakon pobjede nad Tomasom Hronom na GLORY 41 eventu u svibnju, dok se Brestovac prije ove borbe borio u turniru izazivača teške divizije u Nici, gdje je nokautirao Jahfarra Wilnisa prije negoli je hrabro izgubio od pobjednika turnira Benjamina Adegbuyija. Protiv Gergesa se još nikada nije borio i ovo će svakako obojici biti zanimljiv ispit.

Turnir četvorice za izazivača poluteške divizije

GLORY 45 donosi i turnir za mjesto izazivača u poluteškoj diviziji. U prvoj polufinalnoj borbi nastupa mlada nada Imad “The Problem Child” Hadar (19-1, 7 KO’s) iz Nizozemske koji se bori s Mannyjem Manchaom (5-2, 4 KO’s) iz Kalifornije. Hadar u ring ulazi nakon poraza od francuskog veterana Freddyja Kamara koji mu je prekinuo niz pobjeda koje su ga i dovele u GLORY. Za razliku od njega, Mancha u GLORY-ju ima dvije pobjede, ali nije se borio od GLORY-ja 30, kad je lani u Los Angelesu pobijedio Warrena Thompsona.

U drugoj polufinalnoj borbi omiljeni nizozemski zločesti dečko Michael “Dreamcrusher” Duut (40-8, 17 KO,) susreće se s Moldavcem iz Italije Dragosem Zubcom (11-4,) kojem će ovo biti prvi nastup u najboljoj svjetskoj kick-boksing organizaciji. Zubco je ove godine već osvojio europsku WKN titulu u super cruiserweightu kao i međunarodno WKN prvenstvo u istoj diviziji. Nema sumnje da Duuta čeka težak izazov. Osim toga, iako je Duut favorit i puno iskusniji borac, u ovoj će se borbi morati iskupiti nakon što je u prethodnom meču diskvalificiran nakon tri opomene zbog klinča.

GLORY 45 Amsterdam pratite uživo u subotu, 30. rujna, u 21:30 samo na Fight Channel PPV-u!


GLORY 45 AMSTERDAM

Robin van Roosmalen vs. Serhiy Adamchuk – meč za titulu

TBA vs. TBA (finale turnira izazivača poluteške kategorije)

Hesdy Gerges vs. Mladen Brestovac

Michael Duut vs. Dragos Zubco (polufinale turnira izazivača poluteške kategorije)

Imad Hadar vs. Manny Mancha (polufinale turnira izazivača poluteške kategorije)
 

 

Pročitajte više