Godinama je čekao šansu iza Livakovića. Sad može dokazati zašto je plaćen 3 mil. eura

Foto: Igor Soban/PIXSELL

DOMINIK LIVAKOVIĆ (28) postao je novi golman Fenerbahčea. Osam godina proveo je u Dinamu, u koji je stigao iz Zagreba za 625 tisuća eura. Sakupio je 290 nastupa, osvojio šest hrvatskih naslova i dva Kupa te postao kapetan Dinama i prvi golman hrvatske reprezentacije.

Slovenski mediji pisali su da je Dinamo zamjenu za Livakovića našao u ljubljanskoj Olimpiji i da će on biti novi golman hrvatskog prvaka. Riječ je bila o Matevžu Vidovšeku (23) kojega traži i Crvena zvezda i za kojeg će Slovenci vjerojatno htjeti odštetu od oko dva milijuna eura.

No, kako smo doznali, Dinamo nije zainteresiran za Vidovšeka niti će ovog ljeta na tržištu tražiti novoga golmana jer ima Ivana Nevistića (25). Drugi golman hrvatskog prvaka, kao i dosad, ostat će Danijel Zagorac (36).

Dinamo je Nevistića platio tri milijuna eura

Dinamo je Nevistića platio tri milijuna eura nakon sjajne sezone u Rijeci, računajući da će on jednog dana zamijeniti Livakovića. Nema nikakvog smisla da Dinamo u ovoj situaciji kupuje novoga golmana. 

I da traži Livakovićeva nasljednika, to sigurno ne bi bio Vidovšek, nego Lokomotivin 21-godišnji golman Nikola Čavlina koji je prošle sezone sjajno branio. No za to ima vremena, prvo će priliku dobiti Nevistić.

Dinamo je Nevistića slao na posudbe u Rijeku i Lokomotivu

Prema podacima Transfermarkta, Nevistić je nastupao za mlađe uzraste rodnog Đakova, iz kojeg je otišao u Osijek. Ondje se zadržao od 2009. do 2015. godine, kada je prešao u Rijeku. Za riječki klub upisao je 43 nastupa, primio 59 golova i 11 puta sačuvao mrežu netaknutom. U međuvremenu je bio na posudbama u Varaždinu i slovenskoj Muri.

Dinamo ga je doveo u siječnju 2021. godine iz Rijeke, gdje ga je ostavio na posudbi do ljeta. Iduću sezonu 2021./2022. proveo je u Lokomotivi, u kojoj je kao prvi vratar upisao 29 nastupa. U tom periodu je 45 puta vadio loptu iz mreže, dok je pet puta utakmicu završavao bez primljenog gola.

Dvije i pol godine čekao je priliku u Dinamu

"O tom dečku mogu reći sve najbolje. Karakterno je izvanredan, veliki je profesionalac i nije tip koji upada u neke krize", rekao je Goran Tomić o Nevistiću za Index, dodavši kako je "siguran da će zgrabiti svoju šansu ako Livaković stvarno ode".

Nevistić je prošle sezone sjedio na klupi kao rezerva Livakoviću i upisao dva nastupa za Dinamo. Branio je svih 90 minuta u SuperSport Hrvatskom kupu, odnosno utakmici u gostima kod Borinaca (4:0), te tri kola prije kraja prvenstva u Maksimiru protiv Šibenika (4:0).

Dinamo ga nije malo platio. Tri milijuna eura za golmana iz HNL-a je puno i Nevistić će ovog ljeta konačno dobiti priliku koju u Dinamu čeka dvije i pol godine.

Pročitajte više