Dinamo objavio novosti o godišnjim ulaznicama i predstavio projekt Dinamovo

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

VELIMIR ZAJEC je u ožujku pobijedio Mirka Barišića i postao novi predsjednik Dinama. Zagrebački klub odmah je imenovao novi Izvršni odbor u koji je ušlo 13 osoba. Među njima je i Tomislav Globan, profesor s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, koji je sada i predsjednik klupskog Odbora za članove.

Globan je sada dao izjavu za službene kanale Dinama. "Dinamo je klub svojih članova i Izvršni odbor je kao važan cilj stavio podizanje svijesti o važnosti članstva. U skladu s time planira se promocija važnosti članstva pod nazivom Prsta dva jedne ruke, po poznatim stihovima zagrebačkog benda Prljavo kazalište i koreografije naših navijača.

Dinamo trenutno ima oko 29 tisuća članova, što je respektabilna brojka, ali želimo to podići na višu razinu. Kao cilj smo si postavili do kraja godine sustići rekordnu 1982. godinu, kada smo imali 42 tisuće članova", izjavio je Globan.

Od iduće sezone godišnje ulaznice moći će kupiti samo članovi kluba

Kako bi ostvarili cilj, planiraju provesti razne aktivnosti. "Već u subotu, prije utakmice s Osijekom, imat ćemo sastanak s povjerenicima kluba. Pozvani su svi da nam se pridruže na druženju na kojem će biti predsjednik kluba te predstavnici zaposlenika i Uprave, kao i naš Odbor za članstvo.

Na tom sastanku ćemo predstaviti naše ciljeve i planirane aktivnosti te objasniti novitete koji su se dogodili u posljednje vrijeme. Jedan od njih jest činjenica da će od iduće sezone godišnje ulaznice moći kupiti samo članovi kluba i to je jedan od načina kojim želimo pokazati da nam je članstvo bitno i da u tom pogledu želimo napraviti iskorak", otkrio je Globan.

Projekt Dinamovo

Najavio je i pokretanje projekta Dinamovo. "Riječ je o projektu kojim Dinamo dolazi među svoje članove u kvartove našega grada. Prvi kvart bit će Dubrava i u subotu, 18. svibnja će se na igralištu Osnovne škole Vjenceslava Novaka održati prvi taj događaj. Bit će organizirani turniri za djecu i odrasle, cjelodnevne aktivnosti i radionice, nagradne igre i navečer koncert.

Svojim prisustvom će događaj uveličati nekolicina prvotimaca Dinama. Do kraja godine planiramo još sličnih aktivnosti u zagrebačkim kvartovima. Tako ćemo pokušati pokazati koliko nam je prisustvo Dinama u zajednici bitno.

Svi koji žele sudjelovati u turniru trebaju se učlaniti. Na samom događaju će biti kućica za učlanjivanje i to će biti prilika da što više ljudi obnovi članstvo ili se prvi put učlani. Također, klub podržava organizaciju Plavih noći širom Hrvatske, pogotovo je aktualno što će se dogoditi u Imotskom, Plava noć na kojoj će biti tri člana Izvršnog odbora Dinama.

Nama su bitni članovi iz svih dijelova Hrvatske, Imotski također ima veliku poveznicu s Dinamom. Brojni navijači od tamo dolaze, pa je tako i naša legenda Zvonimir Boban iz toga grada, a njegov otac je bio povjerenik Dinama. Snažno to podržavamo", zaključio je Globan.

Pročitajte više