KVALIFIKACIJE ZA EURO 2020.

Golijada Njemačke uz hat-trick Gnabryja. Evo što to znači za Hrvatsku

Foto: Getty Images / Guliver Image

NJEMAČKA je gubila pa razbila Sjevernu Irsku 6:1 u skupini C i osigurala status nositelja na ždrijebu za Europsko prvenstvo. Nijemci su slavili uz hat-trick Gnabryja (19, 47. i 60.) i uz dva gola Goretzke (43. i 73.), a konačnih 6:1 postavio je Brandt u 91. minuti, dok je vodstvo gostima bio donio Smith u sedmoj minuti. 

Pobjedom Njemačka ide u skupinu F na Euru, u kojoj je domaćin u Münchenu zajedno s Budimpeštom, a u toj skupini mogla bi završiti i Hrvatska, što bi bilo sjajno za njene navijače zbog blizine i činjenice da ih jako puno živi u Njemačkoj. Ovo su mogući protivnici Hrvatske na Euru.

Nijemci su osvojili prvo mjesto u skupini s 21 bodom, dva više od Nizozemske koja je također bila uvjerljiva protiv Estonije, 5:0, uz hat-trick Wijnalduma u 6., 66. 79. minuti, a u strijelce su se upisali i Ake u 19. te Boadu u 87. minuti. 

Wales je  iskoristio poklon Hrvatske i pobjedom nad Mađarskom (2:0) otišao na Euro

Rezultati by SofaScore

U skupini G Slovenija se dva puta vraćala protiv prvoplasirane Poljske u gostima, ali je na kraju izgubila 3:2. Szymanski je u 3. minuti donio Poljacima vodstvo, potom je Matavž izjednačio u 14. U drugom poluvremenu viđen je isti scenarij - prvo je Lewandowski u 55. zabio za 2:1, a Iličić šest minuta kasnije poravnao na 2:2. Ipak, pobjedu domaćima donio je Goralski u 81. minuti utakmice.

U istoj skupini Sjeverna Makedonija svladala je Izrael 1:0 golom Nikolova u drugoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena, dok je sudionik Eura Austrija izgubila kod Latvije 1:0 pogotkom Ossa u 65. minuti. 

Rezultati by SofaScore

Italiji se sa svih deset pobjeda u kvalifikacijama pridružila i strašna Belgija, koja je gubila od Cipra golom Ionnaoua od 15. minute. Međutim, gosti su samo razbjesnili službeno treću reprezentaciju sa Svjetskog prvenstva u Rusiji pa su preokret i pobjedu 6:1 donijeli Benteke (16. i 68.), De Bruyne (37. i 42.), Carrasco u 44. i Christoforou autogolom u 51. minuti. 

Rusija, koja će također igrati na Euru, bez problema je svladala San Marino 5:0 u gostima. Golove su zabili Kuzjajev u 3., Petrov u 19., Mirančuk u 49., Jonov u 56. i Komličenko u 78. minuti. 

Trećeplasirana momčad skupine I Škotska dozvolila je vodstvo Kazahstanu pogotkom Zanutdinjova u 36. minuti, ali je potom preokrenula na 3:1 golovima McGinna u 48. i 91. te Naismitha u 64. minuti. 

Rezultati by SofaScore

Posljednja četiri mjesta na EP-u bit će popunjena u ožujku sljedeće godine nakon play-offa u kojem će sudjelovati Island, Bugarska, Izrael, Rumunjska, Mađarska, Slovačka, Irska, Sjeverna Irska, BiH, Škotska, Norveška, Srbija, Gruzija, S. Makedonija, Kosovo i Bjelorusija. 

Ždrijeb play-offa je u petak, a ždrijeb skupina Eura 2020. bit će 30. studenoga u Bukureštu. 

 

Pročitajte više