Golman Empolija poklonio Laziju pobjedu i četvrto mjesto

Foto: Getty Images / Guliver Image

U PRVOM susretu 23. kola talijanskog nogometnog prvenstva Lazio je na stadionu Olimpico pobijedio Empoli 1:0 skočivši na četvrto mjesto ljestvice Serie A.

Bila je to slaba utakmica koja je odlučena nakon velike pogreške gostujućeg vratara Ivana Provedela u 42. minuti. Provedel je loše štopao jednu povratnu loptu, a u pokušaju da je ispuca, srušio je Felipea Caiceda skrivivši kazneni udarac. Ekvadorski napadač je izveo jedanaesterac sigurno pogodivši za 1:0. Hrvatski reprezentativac Milan Badelj je igrao za Lazio posljednjih 15 minuta.

Lazio je ovom pobjedom skočio sa sedmog na četvrto mjesto s 38 bodova. Na ljestvici vodi Juventus sa 60 bodova, Napoli na drugom mjestu ima 51 bod, a Inter je treći s 40 bodova. Empoli je ostao na 17. mjestu s 18 bodova, jednim bodom više od zone ispadanja.

U petak se sastaju Chievo - Roma, u subotu su na rasporedu dvije utakmice, Fiorentina - Napoli i Parma - Inter, a u nedjelju se igra preostalih šest utakmica. Snage će odmjeriti Bologna - Genoa, Sampdoria - Frosinone, Atalanta - SPAL, Torino - Udinese, Sassuolo - Juventus te Milan - Cagliari.

Pročitajte više