Video: Golobradi šesnaestogodišnji Delač čudesno skinuo penal Vugrincu

OSIM po iznenađujućoj pobjedi gostiju, ogled Zagreba i Intera ostat će upamćen kao utakmica u kojoj je debitirao najmlađi igrač u povijesti HNL-a. Zaprešićanci su odlučili startati s golobradim mladićem Matejom Delačem na vratima, koji je prvoligaški debi imao sa samo šesnaest i pol godina.

Ne samo da je Delač opravdao povjerenje trenera Borimira Perkovića sačuvavši svoju mrežu netaknutom, nego je i u 85. minuti čudesno obranio jedanaesterac Davoru Vugrincu.

Nakon utakmice mladić je vidno uzbuđen kratko prokomentirao minimalnu pobjedu svoje momčadi i zahvalio se klubu na ukazanom povjerenju.

"Hvala stručnom stožeru, klubu i treneru koji mi je dao priliku. Nema veze što je naša obrana do sada primila mnogo golova. To su dobro dečki, znao sam da će stati iza mene."

Delač je priznao da mu nije bilo svejedno uoči vatrenog krštenja.

"Bilo je treme, ne mogu lagati da nije. No, pošto sam branio već u Kupu, bilo je lakše. U prvom poluvremenu smo dobro stajali, moji stoperi su sve čistili ispred mene. Sve u svemu, nikada bolji debi. Stvarno sam sretan", zaključila je očito velika hrvatska vratarska nada.

M.P.
Foto: Cropix

Pročitajte više