Goran Marić i Ministarstvo državne imovine nemaju ništa s problemima oko Ingre i rukometnog EP-a

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

NAKON intervjua koji je Indexu o poslovanju Arene Zagreb dao Igor Oppenheim, direktor Ingre, tvrtke koja je gradila dvoranu, stigla je reakcija iz Ministarstva državne imovine.

>"BANDIĆ LAŽE, OVO PRVENSTVO NEĆE GLEDATI DOK NE PLATI Direktor Ingre za Index otvoreno o rukometnoj prevari"

"U izvornoj inačici teksta pod naslovom "BANDIĆ LAŽE, OVO PRVENSTVO NEĆE GLEDATI DOK NE PLATI Direktor Ingre za Index otvoreno o rukometnoj prevari", izrijekom je prozvan ministar državne imovine Goran Marić. 

U tekstu predsjednik Igor Oppenheim iznosi niz neistina i diskvalifikacija na račun ministra Marića, prozivajući ga za sudjelovanje u radnjama koje su izvan ministrova moralnoga i profesionalnoga habitusa.   

Ministarstvo državne imovine i sam ministar Marić neugodno su iznenađeni prozivanjem koje ni na koji način nije utemeljeno u činjenicama. Ni službenici Ministarstva ni ministar Goran Marić nisu imali dodira niti imaju uvida u odnose, načine plaćanja, i uopće poslovanje sportske dvorane Arena."
 
Napominjemo, Oppenheim je u razgovoru za Index demantirao da je Ministarstvo za upravljanje državnom imovinom na čelu sa Goranom Marićem imalo bilo kakav utjecaj na neplaćene račune i problematiku s Gradom Zagrebom par dana prije početka rukometnog Eura. 
 
Openhheim je u razgovoru za Index ranije rekao da Marić traži provjeru iznosa uplate za najam Arene koji je Holding već podmiro, a u ime Grada i Vlade.
 
"Reagirao sam na informacije koje sam čuo u medijima, no one nisu točne, provjeru nije zatražio Marić."
 
Oppenheim sada spušta tenzije i poručuje da je najvažnije održati turnir, dok je Milan Bandić sutra u 13 sati na ovu temu sazvao press konferenciju.
 
Oppenheim nam je potvrdio da Grad i Vlada nisu Ingri platili depozit u iznosu od 25 milijuna kuna, ali da to, nakon što je upalilo medijsko upozorenje predsjednika Uprave Ingre, neće biti održavanju EP-a u Areni.

Pročitajte više