HNL

GORICA - DINAMO 2:4 Prvak hat-trickom Oršića preskočio Hajduk i vratio se na vrh

Foto: Igor Kralj/Pixsell

U 12. kolu HNL-a Dinamo je sa 4:2 pobijedio u Gorici i preuzeo vrh s dva boda više od prvog pratitelja Hajduka. Junak Dinamove pobjede bio je trostruki strijelac Mislav Oršić.

Gorica je već na startu utakmice mogla šokirati prvaka. U četvrtoj minuti je Suk izašao sam ispred Zagorca nakon prekrasnog proigravanja Babeca, ali je vratar Dinama zaustavio udarac Nizozemca.

Dva gola u dvije minute

Gosti su imali posjed, ali nisu uspjeli zaprijetiti golu Gorice do 25. minute kada je Oršić dobio loptu u kaznenom prostoru, čuvar mu se poskliznuo, a on pogodio bliži kut domaćeg gola.

Već dvije minute kasnije bilo je 2:0. Kadzior je zabio uz dosta sreće. Pobjegao je braničima i tukao sa 16 metara, lopta je pogodila jednog igrača domaće momčadi i prevarila vratara Kahlinu.

Hat-trick Oršića, kiks Zagorca, gol ramenom Suka i crveni Perića

Drugo poluvrijeme donijelo je još četiri pogotka, od čega dva Oršića, koji je zabio u 49. i 61. minuti. Na drugoj strani je Lovrić iz slobodnjaka pogodio nakon velikog kiksa Zagorca, a Suk je u 76. minuti zabio ramenom s pola metra nakon gužve u kaznenom prostoru gostiju.

U sudačkoj nadoknadi je Perić dobio drugi žuti karton zbog kojeg će propustiti derbi s Osijekom, a Lovrić je iz još jednog slobodnjaka pogodio gredu.

Sastavi:

GORICA: Kahlina - Muhammed, Čelić, Jovičić, Čabraja - Marina, Čanađija - Dvorneković, Suk, Lovrić - Ndiaye

DINAMO: Zagorac - Šitum, Dilaver, Perić, Leovac - Moro - Gojak, Kadzior, Ivanušec, Oršić - Gavranović

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više