TRANSFERI

Gorica dovela najboljeg strijelca u povijesti srpske lige i Hajdukovog veznjaka

Foto: HNK Gorica

GORICA je posljednjeg dana prijelaznog roka dovela dva pojačanja. 

Novi igrači šeste momčadi HNL-a postali su Anthony Kalik (22) i Ognjen Mudrinski (28). Kalik je Australac hrvatskih korijena, defenzivni veznjak, a posljednje četiri sezone bio je igrač Hajduka. Bio je i na posudbama u Sydneyju i u Rudešu, a za Goricu je potpisao do ljeta 2023. godine. Odabrao je broj 23 na dresu.

"Jako sam zadovoljan raspletom situacije, što sam potpisao za Goricu, i jedva čekam da zaigram. Pratio sam kako se radi ovdje, od sportskog direktora do trenera, cijela Hrvatska vidi da se u ovom klubu radi jako dobro i zato sam posebno sretan što sam postao dio ove priče", kazao je Kalik.


Mudrinski je srpski napadač, sa 65 golova najbolji je strijelac u povijesti srpske Superlige, a u Veliku Goricu došao je na posudbu do kraja ove sezone iz poljske Jagiellonije. Ranije u karijeri igrao je i za Crvenu zvezdu, Vojvodinu, Čukarički, Greuther Fürth, Aarau... Gorica će mu biti 11. klub u karijeri, a na dresu će nositi broj 9.

Obojica će se odmah priključiti novim igračima, a pravo nastupa imat će već od sljedećega kola, u kojem Gorica u subotu (15 sati) gostuje na Poljudu kod Hajduka.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više