HNL

GORICA - RIJEKA 0:0 Poništen gol Čolaka i drama s VAR-om za remi u derbiju

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

GORICA i Rijeka remizirale su bez golova u utakmici 22. kola HNL-a i drugom derbiju dana nakon Osijeka i Dinama, a susret je sudio Fran Jović.

Rijeka je nešto bolje otvorila utakmicu i izgledala posloženije od domaće momčadi, a to se pokazalo i kroz prilike u prvom dijelu. Momčad Simona Rožmana imala je dvije prilike u prvih 45 minuta, a Gorica nijednu.

Festival promašaja

Prvo je u 23. minuti Štefulj prošao kroz desnu stranu obrane Gorice u dodao loptu u prostor prema Čolaku koji je bio na pet metara i zapucao po golu, ali lopta je pogodila stativu. 

Onda se u 34. minuti nakon kontranapada Rijeke na udarac namjestio Halilović koji nije dobro zahvatio loptu, ali je ona svejedno natjerala Kahlinu da se pošteno istegne jer je išla uz samu stativu. Ipak, gola nije bilo. 

Posljednju priliku Rijeka je imala kada je Lončar prijetio u 39. minuti. Lončar je uzeo loptu na sredini terena i nakon šprinta od 50 metara pokušao Kahlini gurnuti loptu kroz noge. Vratar Gorice bio je spreman na to i obranio je ono što je trebala biti matna situacija za Rijeku.

Drama na kraju utakmice

U drugom poluvremenu pao je tempo utakmice, a obje ekipe pokušavale su napadati kroz kontre, međutim pravih prilika osim stative Lovrića iz slobodnog udarca u 50. minuti nije bilo sve do 91. minute kad se odvila prava drama.

Štefulj je ponovno ubacio kao i u 23. minuti kad je bila velika prilika za Rijeku, a Čolak je ovoga puta bio precizan. Međutim, sudac Jović konzultirao je VAR i pokazao da je Čolak igrao rukom te poništio taj gol. 

Rijeka je nakon ovog remija pala na 4. mjesto iza Osijeka koji ima jednako bodova (38), ali i bolju gol-razliku. Gorica je sada šesta s tri boda manje od pete Lokomotive. 

HNK Gorica - HNK Rijeka Rezultati uživo

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više