LIGA PRVAKA

Gotovo 10 tisuća navijača Liverpoola zbog sponzora ostaje bez karte za finale

Foto: Getty Images

VELIK broj navijača koji imaju sezonske karte za Liverpool bit će nezadovoljan kad dozna da nema šansu kupiti kartu za finale Lige prvaka u koje se njihov klub sinoć plasirao senzacionalnom pobjedom nad Barcelonom (4:0). 

Odmah nakon utakmice brojni navijači požurili su provjeriti koliko bi ih mogla koštati karta za finale, ali ostali su razočarani. Utakmica će se igrati 1. lipnja na stadionu Wanda Metropolitano u Madridu čiji je kapacitet 63.500 mjesta. 

UEFA je ranije ove godine potvrdila da će nešto više od pola mjesta, oko 34 tisuće, biti podijeljeno na dva finalista, dakle, svatko će dobiti po 17 tisuća ulaznica. 

Dodatne 4 tisuće karata bit će puštene u slobodnu prodaju, a ostalih 25.500 ulaznica osigurano je za organizacijske odbore, članove nacionalnih i međunarodnih saveza, marketinške partnere i organizatore prijenosa. 

Liverpool ima 26 tisuća godišnjih pretplatnika pa je potpuno jasno kako nema načina da 17 tisuća mjesta bude dovoljno za sve njih.

Po toj matematici, oko 9 tisuća navijača morat će pokušati osigurati kartu preko drugih izvora, a cijena ulaznice u preprodaji već danas dostiže oko 4 tisuće funti, što će znatno otežati život prosječnom navijaču. 

Pročitajte više