transferi

Talijani: Gotovo je. Liverpoolova zlatna rezerva dolazi u Milan

Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

DIVOCK ORIGI (26), napadač Liverpoola i reprezentacije Belgije, na kraju sezone nakon osam godina napušta Liverpool po isteku ugovora te bez odštete prelazi u Milan. Ovo pišu talijanski mediji ističući da su Rossoneri i Origi sve dogovorili. Najvažnije je da Belgijac potpisuje na tri godine za 3.5 milijuna eura po sezoni.

Origi je u Liverpoolu postao poznat kao joker koji sjajno koristi prilike s klupe ili one rijetke kao prvotimac, a nezaboravna su dva njegova gola za pobjedu nad Barcelonom 4:0 na uzvratu polufinala Lige prvaka 2019. U 171 nastupu za Redse postigao je 40 i namjestio 17 golova. Ove sezone dobio je samo 533 minute na 14 utakmica, ali je i uz tako skromnu minutažu uspio zabiti pet golova te asistirati za tri.

U Liverpool je došao 2014. iz Lillea uz odštetu od 12.6 milijuna eura, ali od tada je po jednu sezonu proveo na posudbi u Lilleu i Wolfsburgu. Transfermarkt ga procjenjuje na 12 milijuna eura. Za Belgiju, koja na SP-u za pola godine igra u skupini s Hrvatskom, Origi je odigrao 32 utakmice i postigao tri gola. Izbornik Roberto Martinez ga je krajem prošle godine vratio u reprezentaciju nakon što Origi godinu dana nije igrao za Belgiju. 

Pročitajte više