Gradonačelnik Poznana: Siguran sam da će Hrvati donijeti živost u naš grad

ŽDRIJEBOM za Europsko prvenstvo odlučeno je da će se skupina s Hrvatskom, Španjolskom, Italijom i Irskom igrati u Poljskoj, u Poznanu i Gdanjsku. Bilić boysi će prve dvije utakmice, protiv Irske i Italije igrati u Poznanu, dok je susret sa Španjolcima u Gdanjsku.

Oglasili su se i gradonačelnici ta dva grada koji već računaju koliko bi mogli zaraditi na ljeto. Prvi čovjek Poznana, grada od 550 tisuća ljudi, sretan je što mu dolaze Hrvati.

"Hrvatska je jako dobar izbor za nas. Europa je trenutno u krizi, ali to navijače nije briga. Dolaze nam dvije zemlje iz južne Europe i siguran sam da će Hrvati i Talijani donijeti puno života u Poznan. Bit će jako zanimljivo gledati njihovu utakmicu koja se igra u našem gradu, rekao je gradonačelnik Ryszard Grobelny, prenosi Gazeta Wyborcza.



Grobelny se najviše raduje Ircima.

"Mislim da će mnogim ljudima u Poznanu biti drago što vide Irce u našem gradu. Oni su poznati kao rado viđeni gosti i navijači koji zdušno podržavaju svoju reprezentaciju. Irska možda nije najveća država u Europi, ali je na utakmicama prati puno navijača", rekao je Grobelny.

Zanimljivo, gradonačelnik Gdanjska Maciej Lisicki nije zadovoljan reprezentacija koje će njegov grad ovo ljeto ugostiti.

"Malo smo razočarani ždrijebom. Očekivali smo da će ovdje igrati neke druge momčadi. Osim sportskog, važan je marketinški i poslovni aspekt. Reprezentacije koje će biti u Gdanjsku ne privlače toliko navijača kao Nizozemska, Švedska, Njemačka, Engleska ili Danska. Da smo dobili neku od tih reprezentacija mogli smo računati na veliku prisutnost njihovih navijača u našem gradu", rekao je Lisicki koji očekuje da će najviše navijača privući Španjolska", rekao je gradonačelnik Gdanjska, grada od 450 tisuća ljudi.



Raspored C skupine na Euru:

10 lipnja 2012, 18:00: Španjolska - Italija, Gdanjsk

10 lipnja 2012, 20:45: Irska - Hrvatska, Poznan

14 lipnja 2012, 18:00: Italija - Hrvatska, Poznan

14 lipnja 2012 20:45: Španjolska - Irska, Gdanjsk

18 lipnja 2012, 20:45: Hrvatska - Španjolska, Gdanjsk

18 lipnja 2012, 20:45: Italija - Irska, Poznan

Pročitajte više