Grci koji su 2004. pokorili Europu: Protiv Hrvatske se ne smijemo povući

TRI IGRAČA koja su s Grčkom pokorila Europu 2004. najavila su utakmicu s Hrvatskom. Legendarni vratar Antonios Nikopolidis bio je tada neizostavan dio grčke reprezentacije za koju je u karijeri skupio 90 nastupa.

"Hrvatska je najbolja momčad u skupini. Ali mi smo željni uspjeha, imamo dobru kemiju u momčadi i znamo kako igrati u ovakvim utakmicama. Tijekom utakmice se ne smijemo kockati, moramo imati loptu što dulje u posjedu. Kad je izgubimo, moramo se boriti da je što prije vratimo. Hrvatska je dobra u obrani pa trebamo biti oprezni kad budemo napadali. Igračima će u tome pomoći navijači", kaže Nikopolidis, prenosi Novasport-FM.

Nikos Dabizas u karijeri je između ostalog igrao za Olympiacos i Newcastle. Bio je u zlatnoj grčkoj reprezentaciji, ali u Portugalu nije zaigrao zbog ozljede.

"Ova utakmica podsjeća na onu protiv Ukrajine 2003. ili Danske 1997. Reprezentacija može igrati kreativno i dominirati i to su karakteristike koje moramo iskoristiti. Ako se povučemo, Hrvatska ima igrače koji znaju zabiti. A kad gubiš, teško se vratiti", rekao je Dabizas.

Kostas Katsouranis jedini od navedenih još igra za Grčku. 2004. bio je jedan od važnijih igrača u reprezentaciji, 32-godišnji veznjak danas igra u Panathinaikosu. Kaže da se dobro spremio za večerašnju utakmicu.

"Znamo sve o Hrvatskoj i oni znaju sve o nama. Neće biti laka utakmica ni za jednu momčad. Mi smo domaćini, ali moramo biti oprezni, koncentrirani i uz malo sreće možemo pobijediti. Vjerujem u momčad jer je pokazala da se zna nositi s ovakvim izazovima. Nije kraj ni ako ne uspijemo, jer ćemo imati još jednu priliku protiv Gruzije", kaže Katsouranis.

Pročitajte više