Grci: Vida je nagovorio Ljubičića da dođe iz Dinama. Stalno ga je zvao

Foto: EPA

ROBERT LJUBIČIĆ (24), veznjak koji je u Dinamu pretvoren u lijevog bočnog, prodan je AEK-u samo godinu i pol nakon što je došao iz bečkog Rapida. Ljubičić je kupljen za 3 milijuna eura, a prodan je za pola milijuna više. Grčki mediji dodaju da bi Dinamo, ako se ostvare klauzule iz ugovora, s bonusima za Ljubičića mogao dobiti više od 4 milijuna eura. No otkrivaju da je Ljubičić davna želja aktualnog prvaka Grčke, koji se službeno raspitivao za njega još ljetos: "Dinamo je odgovorio da bi prodao Ljubičića za 8 milijuna eura", piše Sport24.

"Vida je presudio"

Grci dodaju da se njihov klub jako zainteresirao za Ljubičića nakon utakmica AEK-a i Dinama u pretkolu Lige prvaka prošlog ljeta. Ljubičić je postigao gol u atenskoj utakmici, ali je kasnije skrivio jedanaesterac poslije kojeg je Domagoj Vida zabio gol za izbacivanje Dinama. Grčki mediji ističu da je upravo taj bivši igrač aktualnog prvaka Hrvatske dao ogroman doprinos tome da Ljubičić napusti Dinamo i dođe u AEK:

"Vida je igrao veliku ulogu u ovom transferu. U zadnja 24 sata više puta je zvao Ljubičića uvjeravajući ga da je AEK-ov projekt sjajan za njega."

Vida (34) je u AEK prešao u ljeto 2022. iz Bešiktaša. Od tada je ključni član momčadi koja je prošle sezone osvojila duplu krunu u Grčkoj. Za Dinamo je igrao od ljeta 2011. do zime 2013. Kupljen je od Bayer Leverkusena za 1.3, a prodan Dinamo Kijevu za 5 milijuna eura. Na Maksimiru je osvojio dva prvenstva i jedan kup Hrvatske. 

Pročitajte više