Gregg Popovich: Step-back? Je li to ono kad prave korake?

Foto: Epa

AKTUALNI NBA prvaci Golden State Warriors noćas su kod kuće su sa 141:102 pregazili San Antonio Spurse. Klay Thompson je ubacio 26 koševa, a Kevin Durant 23 za Warriorse.

Nakon utakmice legendarni trener Spursa, Gregg Popovich, komentirao je novi trend u NBA ligi – tzv. Step-back, odnosno šut za tri poena s korakom unatrag. Popovich je odgovorio u svom stilu.

''Step-back? Mislite na ono kad skoče unatrag, skoče i šutiraju tricu? Je li o tom potezu pričate? Izgleda da je to dozvoljeno, ne znam'', ironično je rekao Popovich, pa je nastavio u nešto drugačijem tonu:

''Veoma je teško to čuvati. Ne želim umanjiti nečije zasluge, radili su na tome i razvili taj šut. Nisu se odjednom probudili i mogli tako pogađati. Uložili su vrijeme i trud, to je sigurno'', zaključio je legendarni trener priču o šutu kojeg sve češće koriste James Harden, Luka Dončić, Steph Curry...

Nije ovo prvi put da NBA legenda napada nove trendove u košarci.

Podsjetimo, šut za tri poena je postao važniji nego ikada. Golden State Warriorsi, posljednja NBA dinastija, izgradila je svoju dominaciju na dobroj obrani i odličnom šutu za tri poena. Cijela liga ih pokušava sustići te na isti način pokušati izgraditi svoje ekipe. 

"Mrzim tricu, ali mrzio sam je i posljednjih 20 godina. Zato se uvijek šalim da treba dodati šut za četiri poena, ako idemo mijenjati igru. Jer ako svi vole tricu, obožavat će šut za četiri poena. Ljudi bi skočili iz svojih sjedala na koš uz faul iz takve pozicije. Nema košarke više, nema ljepote u njoj. Poprilično je dosadno. Ali kako je, tako je, i morate raditi s tim", rekao je nedavno Popovich.

Pročitajte više