Španjolski kup

Guardiola o posljednjoj utakmici u Barceloni: Na terenu smo se pretvarali u ubojice

Foto: EPA

PEP GUARDIOLA se prisjetio svoje posljednje utakmice na klupi Barcelone kada je u finalu španjolskog kupa 2012. pobijedio Athletic Bilbao s 3:0.

Trener Manchester Cityja je fenomenalnu eru na klupi katalonskog diva okončao s čak 14 trofeja, a posljednji je stigao u okršaju protiv današnjeg trenera Leeds Uniteda Marcela Bielse koji je tada vodio Athletic.

"Znali smo da ćemo pobijediti"

Barcelona će u subotu od 21:30 upravo protiv Athletic Bilbaa igrati novo finale španjolskog kupa, a Guardiola je u najavi tog okršaja govorio za katalonski TV3.

"Sjećam se da smo izašli na teren i vidjeli tenzije na licima igrača Athletica. Na drugoj strani, igrači Barcelone su djelovali kao da igraju prijateljski susret. Navikli su na to. Znali su da će pobijediti", opisao je Guardiola.

"Dali bismo osam golova da smo mogli"

Barcelona je golovima Pedra, Messija i Xavija već na poluvremenu vodila s 3:0 pa se pojavila priča da je tijekom pauze pao dogovor da obje momčadi igraju opuštenije u drugom poluvremenu. Guardiola poriče takve navode.

"Sa sigurnošću vam mogu reći da nije bilo tako. Bielsine momčadi su učene da budu istrajne i da nikada ne odustaju. A Barcini igrači bi dali pet golova da im se pruži prilika. Dat će osam ako mogu dati osam. Oni su bili vrlo dobri ljudi, ali na terenu su bili j****e ubojice", kazao je Guardiola.

Pročitajte više